איפה הכסף
עם ענת דוידוב

קניתם בית - מאיפה הכסף?

תמר ברכה (רשות המסים) על החוק שיחייב את רוכשי הדירות לדווח לרשות המסים כיצד הם שילמו על הנכס


תמר ברכה, יו"ר הוועדה לתפעול החוק לצמצום השימוש במזומן מרשות המיסים שוחחה עם ענת דוידוב ב-103fm הגבלות החוק החדשות בשימוש במזומן שייכנסו לתוקף ב-1.1.19.

הכל בגלל שיש כאלה שעובדים רק במזומן?
"אנחנו מנסים באמצעות החוק לצמצם את שימוש במזומן כדי לצמצם את ההון השחור בשוק. החוק ייכנס לתוקף ב-1.1.19".

יש אנשים היום שחותמים על דירה ומשלמים עליה במזומן?
"אני לא יכולה להצביע על מקרה ספציפי. החוק לא עוסק רק בדירות אלא בין היתר גם בדירות. אעשה סדר, החוק לא מבקש לזהות מהיכן הכסף, הוא מתמקד באיסורים לשימוש במזומן. בנוגע לנדל"ן, ברגע שאנחנו רוכשים נכס מקרקעין עלינו להצהיר עליו תוך פירוט אמצעי התשלום. בחוק יש גם אפשרות לפרט אותו מאוחר יותר ולא מיד בעת הרכישה.

באופן עקרוני בהצהרה צריך לפרט את אמצעי התשלום במידה וידועים. במידה ולא ידועים יש לציין זאת עד שישה חודשים ולהשלים את הפרטים החסרים. מי שלא יציין אחרי שישה חודשים יעבור על החוק".

אנחנו מבינים את ההיגיון שעומד מאחורי החוק, גם היום כשאתה רוכש מקרקעין דרך המערכת הבנקאית שואלים המון שאלות מחשש להלבנות הון. נשאלת השאלה למה צריך גם את זה?
"ציינת הליך שרלוונטי לבנק, במקרה זה מדובר על כסף להולך ישירות עבור הנכס".

למה אנחנו, האזרחים הטובים צריכים לשלם את המחיר של אלו שמבריחים מיסים?
"זו בדיוק המטרה של החוק. אדם ישר יכול לדווח על אמצעי התשלום ללא בעיות. לנו כאזרחים שומרי חוק יש אינטרס שידעו את אמצעי התשלום. אם נצמצם את ההון השחור עול המיסים על כולנו יפחת"

אם אני לא חושש אבל אני כן רוצה לשמור על פרטיותי?
"ההצהרה היא על סוג אמצעי התשלום בלבד, אני לא חושבת שזו חדירה לפרטיות. אנחנו לא שואלים מאיפה קיבלת את הצ'ק או המזומן שברשותך. עיקר החוק עוסק במגבלה בשימוש במזומן. עסקאות בין אנשים פרטיים יוגבלו לעד חמישים אלף שקלים, כשעסקאות מתחת לסכום הזה לא נכנסו לחוק, ובעסקאות בהם אחד הצדדים הוא עסק המגבלה היא אחד עשר אלף שקלים".

עריכה: איתמר זיגלמן

28/11/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


החוק להגבלת השימוש במזומן
החוק להגבלת השימוש במזומן  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris