מילים ולחן

סיפורן של להקות הקצב הישראליות

דודי פטימר במסע בעקבות סיפורן של להקות הקצב ששטפו את הארץ, והצמיחו כמה מאגדות המוזיקה הבולטות במדינה • בלעדי לאתר וליישומון 103fm


"יה יה מה יהיה": בתוכנית הנוכחית של 'מילים ולחן', לוקח אתכם דודי פטימר למסע בעקבות סיפורן של להקות הקצב הישראליות שפרחו בארץ בשנות ה־60 וה־70 ונחשבו לתופעה ולפרק חשוב בתולדות הרוק הישראלי.

עם צאת שיר הרוק העברי הראשון "הו ילדונת" שהקליט ד"ר בצלאל יונגרייז יחד עם להקת "ההדים" התל אביבית בשנת 1963, החל "תור הזהב" של להקות הקצב שמנה בשיאו למעלה מ-250 להקות שחרכו את מועדוני ישראל וכבשו את לב הנוער.

מועדוני רח' המסגר בתל אביב, מועדון ה'קליפסו' ברמלה, מועדוני הנוער בירושלים ובחיפה והדיסקוטקים החשוכים בבאר שבע, היו רק חלק מהמקומות שהצמיחו כמה מאגדות המוזיקה הגדולות בישראל כמו יהודה פוליקר, מיקי גבריאלוב, צביקה פיק, גבי שושן, ניסים סרוסי, מאיר ישראל, חיים רומנו, גרי אקשטיין, יצחק קלפטר, עוזי פוקס, שלומי שבת ועוד, שעשו את צעדיהם הראשונים באותן להקות.

    

   

בתכנית יוצא פטימר למסע מוזיקלי כלל ארצי- מדרום ועד צפון אל סיפורן של אותן להקות דרך להיטיהן הגדולים והקוריוזים הגדולים ועד לדעיכתה של התופעה בסוף שנות ה-70.

בין הלהקות שמושמעות בתכנית: "האריות", "הצ'רצ'ילים", "עוזי והסגנונות", "השמנים והרזים", "מייק והגולדסטארים", "הבמה החשמלית", "ההדים מבאר שבע", "הכוכבים הכחולים", "השוקולדה", "הסינג סינג", "ברקת" ועוד.

כך למשל נשמע לראשונה את השיר היחיד אותו הקליט איש העסקים חיים סבן כבסיסט וזמר. מדוע הוא נאלץ לשיר מבית השימוש? איזה שיר של להקת קצב יהורם גאון אימץ והפך לקלאסיקת ענק? באיזו להקה צביקה פיק עשה צעדיו הראשונים כקלידן? ואיזו להקה הקדימה את כוורת בשנתיים?

   

הפודקאסט "מילים ולחן" לוקח אותנו למסע בעקבות התופעות, הסיפורים, השירים והאמנים שעיצבו את הפסקול הישראלי לאורך שנותיו. דודי פטימר הוא עיתונאי וחוקר מוזיקה, יוזם פרויקט תיעוד המוזיקה הישראלית דודיפדיה.

26/02/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דודי פטימר
דודי פטימר  |  צילום: מיכל קליינברג
Paris