איריס קול

חיים שכאלה עם רפי קרסו

הפרופסור יצא לאכול במסעדת 'קפה נורדאו' בתל אביב, ונזכר בעברו כילד בעיר העברית הראשונה • הווילונות משוויץ, הצלחות מאוסטריה, והלחות? מישראל


בשנת 1925 נבנה מלון נורדאו בתל אביב בנחלת בנימין פינת רחוב גרוזנברג; בשנים האחרונות שופץ המבנה והפך למלון בוטיק יוקרתי (ופוטוגני למדי אם תשאלו אותנו), ובו קפה נורדא'; פרופסור רפי קרסו יצא למסע בעקבות הזמן, אכל מנה או שתיים על הדרך, והבטיח שהוא עוד יחזור. 

כיליד תל אביב הישנה, התרגש פרופסור רפי קרסו לטייל בסמטאות העיר. "הייתה לי חוויה רגשית במסעדה הזאת", אמר, "אני זוכר את מלון נורדאו היפה הזה עוד מאז שהייתי ילד. המבנה שופץ ושמר על צורתו החיצונית, וזה יפיפה". משעשע, אבל מסעדת 'קפה נורדאו' שוכנת על חורבות בית המרקחת המפורסם שהיה בעיר.

אם תמיד רציתם להרגיש באירופה מבלי להחתים דרכון, זה המקום בשבילכם. "המסעדה החזירה אותי לאירופה הקלאסית - מהמסעדות שיש בגרמניה, אוסטריה ושוויץ", סיפר קרסו. "מסעדה אלגנטית ולא מצועצעת בעלת שני מישורים. המישור הראשון הוא יותר צפוף ואפלולי ובו נמצא בר נעים וחמים, והמישור השני הוא יותר מרווח. 

"מוזיקת הרקע נעימה ומאפשרת לדבר. המנורות, הווילונות, והכלים על הקירות מעוצבים בעדינות. המלצרים נעימים ושירותיים". על כל הטוב הזה מנצח השף עינב אזגורי ש"אפשר להרגיש את ההיסטוריה שלו בצלחת", כפי שתיאר זאת הפרופסור. 

    

אופים בריוש ומכינים נקניקיות 

תחילה הזמין קרסו יין שרדונה של בנימינה מתוצרת הארץ ב־59 שקלים לכוס, ולצד זה פלמידה כבושה אדומה ומוס פרמז'ן. "קיבלתי חצי כדור לבן של מוס כמו קצפת. הטעם של הפרמז'ן היה מרוחק, ורק כשלוקחים ממנו ביס אפשר לחוש בו. המנה מוגשת עם מעין מרק עגבניות או רסק, עם פלפל, שמן זית וברוסקטה שמתפצחת בפה". והטעם? "זו מנה מדהימה, מאוד טעימה וגם לא יקרה. 39 שקלים בסך הכל. 

"עוד אכלנו פלמידה אדומה כבושה שמוגשת בנתחים חתוכים עם קרם פרש, עגבניות, פרוסות צ'ילי ובריוש אדום". בריוש - למי שלא יודע, זו חלה מתוקה שבמקרה של קפה נורדאו גם נאפית במקום. "למרות שנתחי הפלמידה היו מעט יבשים, המנה הייתה נהדרת. אם לוקחים במזלג מעט מהפלמידה ומוספים קרם וצ'ילי - מתקבלת חגיגה בפה". החגיגה הזאת תעלה לכם 72 שקלים. 

"בנוסף להכל לקחתי נקניקייה עסיסית מבשר עגל", הוסיף קרסו. וכן, גם את הנקניקייה הזאת מכינים בו במקום. "הנקניקייה הייתה עשויה כהלכה על הגריל והוגשה בליווי פירה. הנקניקייה לא הייתה שמנה והפירה לא היה רזה, כלומר הוא  נעשה כמו שצריך והיה אוורירי ומעולה". ב־68 שקלים תוכלו גם אתם לטעום את הנקניקייה והפירה עם הרוטב ה"עמוק, כמו שרוטב צריך להיות". 

  

קינוח ששווה לחזור אליו

לקינוח הזמין הפרופסור עוגת ננטז, שזוהי עוגת שקדים שלרוב מכינים עם הרב רום - אבל לא במקרה הזה. "הרום לא הורגש - וטוב שכך. העוגה הייתה טעימה במיוחד ולא מתוקה מדי, ולצידה הוגשה צלחת עם קצפת וקונפי של תפוזים מפוזר מלמעלה. הקונפי הדגיש את המרירות מול המתיקות של העוגה, ואם אחזור - אחזור לעוד מנה כזו", הבטיח. 

כמעט ושכחנו: במסעדה קיימות גם מנות צמחוניות וטבעוניות, כגון: פרחי קישוא, תפוחי אדמה עם איולי ובצל, סלט חסה, עגבניות צלויות, פסטות ועוד. "סך הכל המחירים הוגנים ולא יקרים. זה מקום נהדר עם אווירה אירופאית", סיכם. 

  

עריכה: מיכל דאבי

06/03/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' קרסו
פרופ' קרסו  |  צילום: רמי זרנגר
Paris