אילה חסון

"אני רוצה להישאר במשרד המשפטים"

איילת שקד הביעה ביטחון בהצלחת הימין החדש בבחירות - גם מול התעצמות איחוד מפלגות הימין • על משה פייגלין: "גם אנחנו בוחנים את נושא הלגליזציה"


פחות מחודש לבחירות, האם הימין החדש מאבד מכוחו לטובת מפלגת הימין המאוחדת? בשיחה עם אילה חסון ב־103fm נשמעה שרת המשפטים איילת שקד (הימין החדש) בטוחה ביכולתה להיכנס בעוצמה לכנסת הבאה, ולשמור גם על תפקידה המיניסטריאלי.

"אנחנו לא מסתכלים על מפלגות אחרות, אך כן מסתכלים על איחוד מפלגות הימין יחד אתנו ושואלים האם הגדלנו את מספר המנדטים במחנה. כשהיינו בבית היהודי קיבלנו 8 מנדטים וכעת שתי המפלגות (הימין החדש והבית היהודי) מקבלות כ-14 מנדטים. בוודאי שהגדלנו את הכוח ואת גוש הימין. זה היה חלק ממטרות המהלך. בנינו מפלגה של דתיים וחילוניים שיכולה בעתיד להגיע לשלטון. המטרה שלנו בבחירות הקרובות זה לקבל מספיק מנדטים. אני רוצה להישאר במשרד המשפטים, יש לי עוד הרבה מאוד עבודה ורק התחלתי לשנות את המהפכה החוקתית של אהרון ברק. זה לא דבר שעושים בשלוש או ארבע שנים בלבד. אם הציבור ייתן בי אמון בכך שיצביע לימין החדש אוכל להישאר במשרד".

מה היית רוצה לעשות שלא הספקת?
"לטפל בפסקת ההתגברות בחוק יסוד החקיקה. פסקת ההתגברות תאפשר לכנסת לחוקק חוק שבג"ץ החליט לפסול ברוב של 61 חברי כנסת. בממשלה האחרונה לא יכולנו לעשות זאת כי מפלגת כולנו סירבה לחוק. כדי לתקן חוק ייסוד נדרשת הסכמה של כל סיעות הקואליציה".

מה דעתך על ההיפוך של כחלון שאומר כעת שישנה את גישתו?
"שמעתי שהם אכן שינו את דעתם ואני חושבת שבקדנציה הבאה יש אפשרות לעשות את זה וליצור איזון נכון ביחסים בין הרשויות".

את סוברת כך אך בעניינים קונקרטיים לא הלכת עד הסוף נגד אנשי המשרד.
"בפוליטיקה צריך לדעת לבחור את הקרבות שלך ומתי. אני עשיתי מה שצריך כדי למנות שופטים שמרנים ולאומיים גם בבית המשפט העליון וגם בערכאות הנמוכות יותר. ביצענו מהפיכה בכל מה שקשור להסדרת ההתיישבות ביהודה ושומרון. הציבור פחות יודע את זה".

אני מקבלת המון תלונות של אבות ומתלוננים נגד ניכור הורי וסוברים שזה נושא שניעלם מהעין בבתי המשפט לענייני משפחה. זה לא יאמן מה שופט מאפשר לעצמו לעשות בדלתיים סגורות.
"העברנו בקריאה ראשונה חוק לניכור הורי והגדרנו לראשונה את התופעה הזאת. שוחחתי על כך עם השופטים על כך כדי שיכירו בתופעה הזאת. בסופו של דבר אנחנו לא רוצים שכל סכסוך גירושים יהיה בדלתיים פתוחות. זו סוגיה שצריך לדון עליה. אני לא חושבת שרוב הציבור רוצה בזה וייתכן שנדרש פתרון יצירתי. אולי מנגנון בקרה על דיונים שמתבצעים בדלתיים סגורות".

"לא צריך להתרעם מדבריה של סלע, יש בעיות קשות יותר להתעסק בהן"

הדברים שאמרה רותם סלע הפריעו לך?
"הפריעו, אך במדינה דמוקרטית אפשר להכיל אמירות שכאלה. אני בהחלט חושבת שמדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי ויש בה זכויות שוות לכולם. מותר לכל אדם לומר מה שהוא רוצה אך אני לא חושבת שזו מישהי שצריך להתרעם על דבריה, ויש מצוקות ובעיות קשות יותר להתעסק בהן במדינה".

את בעד שכל אחד יביע את עמדתו ודעתו?
"בוודאי".

היית פוסלת את עופר כסיף כחבר כנסת?
"הוא קרא לי באופן אישי חלאה ניאו-נאצית ואני די מצטערת שלא תבעתי אותו דיבה באותה עת. לא צריך להשלים עם אמירות שכאלה. באופן כללי אני סבורה שהכנסת יכולה להכיל את הקצוות".

מה דעתך על אמירתו של סמורטיץ' שרוצה להיות שר חינוך ויילחם בדמוקרטיזציה?
"לא שמעתי את דבריו. עבדתי עם סמוטריץ' כמה שנים טובות ולא ראיתי בו חוסר הבנה של הדמוקרטיה. מי שיחליט איזה תיקים כל אחד יקבל הוא ראש הממשלה בהתאם לכוח הפוליטי של כל מפלגה".

מה לגבי לגליזציה של סמים בישראל?
"יש בישראל בעיה עם הקנאביס הרפואי. חולים לא מקבלים את הכמויות שהם צריכים לקבל ולכן נמשך המאבק ללגליזציה. בהחלט צריך לתקן את הנושא של הקנאביס הרפואי. כנראה שנעשתה רפורמה שהיא אינה נכונה. בעניין לגליזציה, אנחנו בוחנים את זה ואת ההשפעות הבריאותיות".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

12/03/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


איילת שקד
איילת שקד  |  צילום: יוסי זליגר/פלאש90
Paris