ד"ר מאיה רוזמן

ללא גלוטן = לא משמין?

רמז: ממש לא • היתרון למזונות אלה הוא אך ורק למי שרגיש לגלוטן, כלומר לחולי צליאק: "בעד לוותר על קמח לבן וסוכר לבן, לא גלוטן"


האם תזונה יכולה להיות דיאטטית אם מסירים את הגלוטן מהתפריט? ד"ר מאיה רוזמן: "גלוטן הוא אחד מהחלבונים של החיטה, שמדביק את מרכיבי הבצק כך שהאויר לא משתחרר בזמן ההתפחה והמאפה נהיה אוורירי ותופח יפה. הגלוטן לא משמין, לא נדבק למעיים, לא גורם לשום נזק בריאותי אלא אך ורק באנשים שהתגלו בבדיקות דם ובדיקות רפואיות כרגישים לגלוטן", אמרה והדגישה: "לשאר האנשים אין  שום בעיה לצרוך ואין שום סיבה לשלם יותר על מוצרים ללא גלוטן". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
29/03/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אפשר לאכול גלוטן
אפשר לאכול גלוטן  |  צילום: 103fm
Paris