איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"טרנסיות לא יכולות ללכת ברחוב בלי שיזרקו עליהן משהו"

לרגל יום הנראות הטרנסיות מספרת לינור אברג'יל, טרנסית, ויוזמת עמותת טרנסיות ישראל: "34% מהקהילה הטרנסית סובלת מאבטלה בעקבות אפליות בתעסוקה"


על פי נתוני המרכז הגאה של עיריית תל אביב יפו, 64% מהקהילה הטרנסית חוותה אפליה בתעסוקה על רקע טרנסופובי. לכן המרכז הגאה משיך את קמפיין 'אל  תסתכלו עליי- תראו אותי', לרגל יום הנראות הטרנסג'נדרי הבינלאומי שחל היום, במטרה לגייס מודעות וכספית להקמת מרכז לנשים טרנסיות. לינור אברג'יל, יוזמת הקמת עמותת טרנסיות ישראל, שוחחה עם ענת דוידוב ב-103fm על מצבן של הטרנסיות בישראל.

"היום זה יום הנראות הטראנסי ומציינים אותו מסביב לעולם. הטראנסיות בישראל מתקשות למצוא עבודה, ארבע מתוך עשר נשים סובלות ממקרי התאבדות ועצוב לקרוא את הטוקבקים בכל אייטם בנושא. הקמפיין 'אל תסכלו עליי – תראו אותי' הוא בכדי להביא למודעות של הקהילה הטראנסית לתוך החברה".

טרנסופוביה זה עוד יותר גדול מהומופוביה. כמה מובטלות יש?
"בסביבות 34% מהקהילה וזה המון. בעזרת השם בשיתוף עם המרכז הגאה נוכל לייצר מרכז תעסוקה ולהתחבר לעסקים כדי שטראנסיות ירדו למעגל הזנות ואלו שכבר שם יוכלו לצאת ולהתפרנס בכבוד".

ספרי לנו סיפור אישי מהחוויה שלך.
"טראנסיות לא יכולות ללכת ברחוב מבלי שיזרקו עליהן חפצים ומבלי שיצחקו עליהן מאחורי הגב. זה מין בטן רכה של החברה שאפשר לחבוט בה בניגוד להומו בורגני שרק רוצה להקים משפחה. אנחנו לא חושבות שאנחנו חולות נפש בגלל שאנחנו עושות תהליך של התאמת מגדר. יש אלימות קשה מצד החברה, מצד המשטרה ועוד. לבורות אין מגדר".

כמה זמן הרגשת צורך להתחבא?
"בהתחלה התחפשתי לגבר כי הייתי צריכה להתחפש לגבר עד שהבנתי את המגדר שלי. בהתחלה חשבתי שאני הומו. מגיל שבע לבשתי שמלות של אמא והיו אומרים לי שזה אסור למרות שראיתי את עצמי שלמה ומאושרת".

היום את מאושרת?
"היום אני יותר מאושרת ושמחה שהקהילה הטראנסית מתאחדת. הפכנו להיות משפחה אחת. לא מזמן טראנסית לא יכלה לשלם חשבונות חשמל וכולנו סייענו לה. אחוות אחיות".

עריכה: איתמר זיגלמן

31/03/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


איפה הכסף עם ענת דוידוב
איפה הכסף עם ענת דוידוב  |  צילום: 103fm
Paris