איריס קול

מילאנו על כביש החוף

פיצות, פסטות ואספרגוס חלוט: מסעדת 'viviono' האיטלקית מבטיחה לספק חוויה איטלקית במראה אמריקאי • והמיקום? בדרך לחיפה • פרופ' קרסו יוצא לאכול


תמיד חלמתם לאכול אוכל איטלקי בדינר אמריקאי? טוב, אז אומנם החלום הזה ספציפי מדי - אבל אנחנו לא שופטים; רשת מסעדות איטלקיות בשם 'viviono' פתחה את שעריה ונמצאת כעת בתקופת הרצה. זה לא מנע מהמנות בסניף ביתן אהרון להיות טעימות במיוחד, ומפרופסור קרסו להבטיח: עוד אשוב. 

אם אתם מתכננים נסיעה לחיפה, או סתם אם בא לכם לטעום אוכל איטלקי משובח, כדאי שתעצרו בצומת חבצלת השרון בדרך תל אביב חיפה ותיכנסו למסעדת 'viviono' החדשה. ולא, זו לא סתם עוד מסעדה איטלקית אלא דיינר אמריקאי של ממש. "זה מקום נחמד בלי פלצנות עם אווירה קלילה, שמחה ונחמדה", סיפר פרופסור רפי קרסו. עם זאת, מדובר במקום מעט רועש עם "מוזיקה איטלקית בווליום גבוה". 

הווליום אומנם גבוה, אבל היי - לפחות המחירים יחסית סבירים. "הפיצות נעות בין 56 ל־72 שקלים, הפסטות בין 58 ל־82 שקלים ויש גם מנות ראשונות וסלטים במחירים נוחים. בעיקריות המחירים נעים בין 68 שקלים לריזוטו ועד ל־129 שקלים לפילה עגל ציידים".

טבעונים, צמחונים או רגישים לגלוטן? מסעדת 'viviono' של השף כפיר סבן באה לקראתכם ומסמנת עבורכם בתפריט את כל המנות שתוכלו לאכול. "נקודה שחורה לצד המנה מעידה על מנה טבעונית", הסביר קרסו, "נקודה צהובה מסמנת מנה ללא גלוטן ואילו נקודה ירוקה תגיע לצד מנה טבעונית". 

רגע לפני האוכל פתח הפרופסור עם כמות יפה של יין הבית ב־32 שקלים. ועכשיו, לראשונות: "לקחנו ארנצ'יני גבינות ובטטה - מעין פלאפלים גדולים מאורז ממולאים בגבינות פרמז'ן ומוצרלה, שטוגנו בפאנקו עם בטטה וטימין. הפלאפלים הגיעו על מצע רוטב ארביאטה. ארביאטה באיטלקית זה 'מעוצבנת', 'מרוגזת'", הסביר קרסו. ולמרות זאת - הארנצ'יני לא היו חריפים בכלל, הכדורים היו מעט מלוחים, ועדיין "המנה הייתה טעימה מאוד". ב־44 שקלים מקבלים שלושה כדורים. 

ידוע הרי שחלק מאוד גדול בחוויה המסכמת במסעדה נסמך על השירות של המלצרים והמארחים. מזל, אם כן, שמסעדת 'viviono' מצטיינת בשירות. קרסו סיפר כי לאחר שהתלונן על המליחות של הארנצ'יני, הגיעה אחראית המשמרת והציעה לו להחליף את המנה לכזו פחות מלוחה, "זאת על אף שאכלנו מהמנה חלק נכבד. מה גם, בסוף הופתענו לגלות שלא חוייבנו על הכדורים האלה ואפילו הוצע לנו קינוח על חשבון הבית. 

"עוד הזמנו פטה כבד וקונפטורת אגסים. ב־54 שקלים הגיעו שתי פרוסות נחמדות של פטה כבד עדין ועסיסי שלידו הונחו צנימים קטנים מבגט ועלי חסה וסלק רעננים. קונפטורת האגסים לא הייתה מתוקה מדי - בדיוק כמו שהיא צריכה להיות". גם כאן המנה הייתה מלוחה מעט עבור קרסו. האם - כמו המיתוס הידוע, הטבח מאוהב? כך או כך, בכל זאת מדובר ב"מנה טובה מאוד", לדבריו.

את המנה הבאה הגדיר הפרופסור לא פחות מאשר 'הפתעה נהדרת': פולנטה קרם עדין של תירס טרי עם פרמז'ן, פטריות שמפניון, פטריות פורטבלו, פטריות יער, כמהין, פורצ'יני ופרוסות של אספרגוס חלוט ב־46 שקלים. "המנה הגיעה בטמפרטורה חמימה ומאוד קטיפתית. זו מנה מעולה שאי אפשר להפסיק לאכול". 

עיקריות? אחרונות? לא הפעם. פרופסור קרסו שבע מכל מנות הפתיחה, ולכן החליט לוותר על השאר. עם זאת, עדיין הביא לנו את רשימת הקינוחים המלאה: "טרמיסו, תות מסקרפונה, קרם ברולה, קסטה סיציליאנית, אפוגטו וגלידות איטלקיות. כדאי להתחיל דווקא מהתפריט הזה. 

"בסך הכל הייתה לי חוויה נהדרת", סיכם. "אם הם בתקופת הרצה והמנות כאלה טעימות - כשהם כבר ירוצו, ודאי שיהיה שווה לחזור לבקר".  

אריבדרצ'י. 

   

עריכה: מיכל דאבי 

03/04/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' קרסו יוצא לאכול
פרופ' קרסו יוצא לאכול  |  צילום: רמי זרנגר
Paris