איך אנחנו אוהבים את הקיץ: שמש, ים ואבטיח קר ליד הבריכה. אם אתם מעדיפים להמנע מהחלק האחרון בגלל שהאבטיח מעלה את הסוכר בדם בצורה מהירה למדי, נסו לאכול אותו עם אגוזים, שקדים או אפילו עם גבינה בולגרית; היי, זה אפילו מצטלם יפה לאינסטגרם.
המאזינה זוהר עלתה לשידור בתוכניתה של ד"ר מאיה רוזמן ב־103fm וסיפרה שלאחרונה נכנסה למשטר של תזונה מאוזנת. עם זאת, ובאופן מובן לגמרי, לזוהר קשה להיפרד מפירות בכלל ומאבטיחים בפרט. "אני יודעת שאבטיח מעלה את הסוכר מאוד מהר בדם", אמרה. "אם אני עדיין רוצה ליהנות מאבטיחים, ענבים, תמרים ועוד - עם מה אצטרך לאכול אותם בשביל לאזן מעט את העלייה בסוכר?". נוסיף שאת הפירות היא מעוניינת לאכול לאחר ארוחת הצהריים שלה שכוללת ברוב הפעמים סנדוויץ'.
"אם ארוחת הצהריים שלך הייתה גדולה וכבדה, האבטיח שאחרי היה מתעכל עם הארוחה ולא היית צריכה להוסיף שום דבר. ספיגת הסוכר במקרים כאלה היא איטית בכל מקרה", הסבירה ד"ר רוזמן. אצל זוהר, כאמור, מדובר במקרה שונה. "את אוכלת רק כריך ולכן את צריכה לאכול מאכלים שמעכבים את ספיגת הסוכר - כאלה עם סיבים תזונתיים, חלבונים או שומנים.
"תוכלי להוסיף לאבטיח אגוזים, שקדים או גבינה בולגרית". אפרופו גבינה בולגרית - למה בכל סוגי הגבינות יש כמות עצומה של חומרים משמרים? שאלה טובה. רוזמן: "מה גם, כמות החומרים מטורפת אף יותר לאור העובדה שכמות המלח שיש בגבינות היא בעצמה חומר משמר, כך שבכלל אין צורך להוסיף חומרים משמרים. הגבינה לא תתקלקל עם כל המלח שיש בה, כך שאני לא מבינה למה הם שמים חומרים משמרים". מי שרוצה תמיד יכול לקנות גבינת עזים אורגנית. אבל את המחיר לא נגלה לכם.
עוד ביקשה המאזינה מהדוקטור לעשות מעט סדר בשמועות על הארסן והאורז. כידוע, יש לא מעט שמועות על כך שבאורז מצוי חומר בשם 'ארסן' שנמצא באדמה ועלול להיות רעיל.
ולהלן ההסבר המלא מפי רוזמן: "אורז שגדל בסין, למשל - הרי סין זו מדינה גדולה ואת לא יודעת מאיזה חלק במדינה האורז שלך. את לא יודעת אם היה שם בכלל ארסן, וגם אם כן - באיזה כמות. ובכלל, ארסן יכול להיספג בגידולים אחרים כמו ירקות, חיטה או כל דבר אחר.
"כשבדקו את כמות הארסן באורז המלא מצאו שיש בו יותר מאשר באורז לבן. כמה שלא תאכלי אורז - זה כנראה לא מזיק. אין לי בעיה עם אורז מלא, אני מכינה לבנים שלי רק אורז בסמטי מלא ואני לא חושבת שצריך לעשות מזה עניין".
עריכה: מיכל דאבי