איפה הכסף
עם ענת דוידוב

הרוקחים נגד חברות הקנאביס הישראליות

יו"ר הסתדרות הרוקחים: "המטופלים מקבלים תרופה שאינה עומדת בסטנדרט" • ושוב, מי שסובל יותר מכול אלה החולים


מדוע הרוקחים מוחאים נגד חברות הקנאביס הישראליות? יו"ר הסתדרות הרופאים דוד פפו שוחח עם ענת דוידוב בנושא ב-103fm, ותהה אם יש קונספירציה של חברות התרופות המונעת את פתיחת הענף לתחרות.

"נוצר כיום מצב פרדוקסלי בתקופת המעבר שבין המצב הקודם לבין רפורמת הקנאביס, כאשר גם המגדלים מהדור הישן וגם בתי המרקחת רשאים לנפק את הקנאביס לרמה של תרופה. הבעיה היא שהמגדלים הורשו להמשיך לנפק את הגידולים שלהם, והם לא עוברים את מערכת הבקרה הקפדנית שעובר הצמח שמגיע לבתי המרקחת. כתוצאה מכך, המטופלים מקבלים חומר שאינו עומד בשום סטנדרט. אדם חולה מעשן קנאביס שיש בו פטריות, עובשים או שאריות של חומרי הדברה ועלול לגרום לנזקים בריאותיים. למגדלים היו יותר משנתיים להיערך לגידול איכותי ברמה של תרופה. הם לא עשו את זאת וכתוצאה מכך הגידולים שלהם נפסלים ולא יכולים לעבור בקרה. כך נוצר מחסור".

אתה מדבר על כל החברות המייצרות או חלק מהן?
"אני לא יכול לכלול את כולן. אני יודע רק מה קורה בשטח. בפועל יש ארבע חברות המגדלות קנאביס, אך הבקרת האיכות לא מאשרת את היבול שלהן. כתוצאה מהמחסור, למטופלים אין ברירה אלא לחזור למגדלים שממשיכים לנפק ללא שום סטנדרט".

המצב מעלה את המחירים בעקבות המחסור?
"חס וחלילה".

מה אתה ממליץ לרגולטור לעשות?
"הרגולטור נתן לשמונה מגדלים רישיון לגדל קנאביס רפואי. במידה שהמגדל לא מסוגל לעמוד בסטנדרטים, שיחזיר את הרישיון למשרד הבריאות, כדי שיעניקו אותו למישהו אחר. יכול להיות שלמישהו יש אינטרס לשמור על המצב כפי שהוא".

מדוע אתה חושב כך? אתה מתכוון לאינטרס של החברות?
"יכן. זו רק מחשבת קונספירציה, אך כבר 12 שנה החברות זוכות למחזורים בשווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, וכעת נכנסו חברות חדשות לתחום. מצפים שהן יישבו בצד?"

 

עריכה: איתמר זיגלמן

04/06/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תרופות
תרופות  |  צילום אילוסטרציה: Inrgam Image
Paris