והשבוע בפינת המחקר, יתרונתיו של המגנזיום ומה הקשר שלו לבננה?
"בבננה אמנם יש מגנזיום, אבל פחות מ-10% ממה שצריך ליום, "אומרת ד"ר רוזמן, "גברים צריכים 420 מ"ג ליום, נשים צריכות 340 מ"ג ליום, בבננה אחת ממוצעת 30 מ"ג. זו כמות יפה, אבל יש מזונות אחרים שמכילים יותר מגנזיום. למשל, במנה של 15 שקדים 45 מ"ג מגנזיום, בשלוש כפות שיבולת שועל 70 מ"ג מגנזיום, בכוס פולי סויה (אדממה) 100 מ"ג מגנזיום. אפילו בכפית אחת של קקאו יש תכולת המגנזיום דומה לזו שבבננה".
"לאחרונה פורסם מחקר בו הראו שתוספת של מלח מגנזיום באנשים אחרי שבץ למשך חצי שנה, תרמה לשיפור הביצועים הנוירולוגיים, בהשוואה למלח אשלגן או מלח רגיל, בלי קשר למגנזיום, אפשר וכדאי לאכול בננה כל יום, זה פרי בריא מאוד, קל לעיכול, יש בה גם הרבה אשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם, וגם אינדקס גליקמי נמוך כלומר היא מתאימה גם אם יש נטייה לסוכרת".