ספורט
עם רון קופמן, יוני הללי, אריה מליניאק, משה פרימו, צביקה שרף ואלי סהר

איפה היה 'עין הנץ'? היום לפני 53 שנים

דני דבורין ראה ב־1966 בוומבלי את גמר גביע העולם וחשב ששער המחלוקת של הרסט - לא חוקי • היום, עם המערכות המשוכללות, היינו מקבלים תשובה ודאית


היום לפני 53 שנים, 30 ביולי 1966, זכתה נבחרת אנגליה בגביע העולם בכדורגל. הייתה זו הפעם הראשונה והיחידה עד כה, שבה הניפו שחקני מולדת הכדורגל את גביע העולם. במשחק הגמר הם גברו 2:4 על גרמניה המערבית, לאחר 2:2 בתום 90 דקות.

רבים טענו אז שהביתיות היא שעמדה לאנגליה כדי לעשות זאת. אבל המעניין הוא שהנבחרת האנגלית הייתה הראשונה מאז מונדיאל 1934, שכמארחת הצליחה להשאיר בביתה את הפרס הנחשק. חמש נבחרות שאירחו את משחקי גביע העולם לפני אנגליה, כשלו במשימה. היו אלה צרפת, ברזיל, שוויץ, שוודיה וצ'ילה, שבזו אחר זו ארחו את משחקי גביע העולם, ולא זכו בתואר.

גמר וומבלי 1966 ייזכר כמובן בגלל שער המחלוקת שהבקיע החלוץ האנגלי, ג'ף הרסט, שקבע במהלך הארכה 2:3 לזכות נבחרתו. הכדור שבעט פגע במשקוף, ירד במהירות לקרקע והורחק על ידי ההגנה הגרמנית לקרן. שופט המשחק, דינסט, אץ לעבר קוונו, באחארמוב, כדי לשמוע את דעתו לגבי השאלה המכרעת: האם הכדור עבר במלואו את קו השער? הקוון קבע שכן. מפני שהייתי אז במשחק, חשבתי שהכדור לא עבר את קו השער. היום מערכת "עין - הנץ" הייתה נותנת לנו תשובה אמיתית לשאלה – אלא שאז מי בכלל חשב על כך שדבר כזה יהיה אפשרי.

ג'ף הרסט, אולי למרבה המזל, הבקיע שער נוסף, בדקה ה- 120, שער שחתם את תוצאת המשחק – 2:4. הוא הכדורגלן היחיד בהיסטוריה שהבקיע שלושער במשחק גמר גביע העולם.

גם היום, בדיוק 53 שנים לאחר המשחק הגדול ההוא, אני סבור שראיתי את הגמר המשובח ביותר והדרמטי ביותר בדברי הימים של המונדיאל.

30/07/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דני דבורין
דני דבורין  |  צילום: 103fm
Paris