נוגדי החמצון בקקאו מפחיתים מחלות לב, הסתיידות עורקים, וגם סכרת. השוקולד לעומת זאת מכיל פרט לקקאו גם סוכר, ולכן השפעתו על סוכרת אינה ברורה. במחקר שפורסם לאחרונה בדקו מעל 18,000 אנשים בגיל 60-70, כמה שוקולד הם צורכים ותדירות הסוכרת. חילקו אותם לקבוצות של כאלו שלא אוכלים שוקולד בכלל, אלו שאוכלים פעמיים בחודש, פעם בשבוע, או כאלו שאוכלים שוקולד מעל פעמיים בשבוע. על פי התוצאות המפתיעות, צריכת השוקולד הייתה קשורה בהפחתת הסיכון לסוכרת.
שורה של שוקולד כל יום לא יגרמו לך נזק בריאותי.