רדיו ללא הפסקה
רדיו ללא הפסקה
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
ד"ר מאיה רוזמן

פרחים וחצילים

על הפשטידה הזאת עוד לא שמעתם • רגע לפני השבת, ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון לפשטידת פרח חצילים


כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן מתכון דיאטטי ובריא, והפעם: מתכון לפשטידת פרח חצילים שתגרום לכם ללקק את האצבעות.

מרכיבים:

2-3 חצילים מאורכים 

2 ביצים 

500 גרם גבינה 5% (אפשר 250 גרם גבינה לבנה, ועוד 250 גרם לאבנה)

חצי כוס קמח תופח

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח ותבלינים שאוהבים

אופן ההכנה:

1. פורסים את החצילים לאורך (מכל חציל 4 פרוסות עבות) וקולים בתנור עם ספריי שמן ומלח גס כחצי שעה.

2. כשהפרוסות קלויות, מסדרים אותן על תבנית עגולה בצורת פרח, כשהשוליים של כל פרוסה יוצאים החוצה מהתבנית.

3. מערבבים את הגבינות, הביצים, הירק והקמח ושופכים את הבלילה על החצילים בתבנית.

4. מקפלים כל פרוסה פנימה - ויוצא פרח.

6. אפשר לפזר שומשום ולגרד קצת פרמזן.

7. מחממים ב-180 מעלות, כ-25 דקות בתנור.

10 מנות יפות, 94 קלוריות בפרוסה, 7 גרם חלבון למנה.

27/09/2019
הישארו מעודכנים

פשטידת פרח חצילים
פשטידת פרח חצילים