ד"ר מאיה רוזמן

כולסטרול זה לא הכל

ד"ר מאיה רוזמן הביאה את התשובה לשאלה הגדולה בתחום התזונה: האם כדאי לוותר על בשר וביצים בכדי להוריד את רמות הכולסטרול • תתכוננו להיות מופתעים


בשנים האחרונות יוצאים עוד ועוד מחקרים שמראים שאין בהכרח קשר בין כמות הכולסטרול במזון שאנו אוכלים לבין רמות הכולסטרול בדם. מדברים היום על כך שמדובר בגורמים גנטיים, ומה שדווקא כדאי להפחית בתזונה זה מזונות מתועשים עם שומני טראנס מוקשים, סוכר לבן וקמח לבן.

גם החודש פורסם מחקר בנושא בירחון האמריקני לתזונה מדעית בו השתתפו 99 אנשים כאשר במשך 48 ימים התבקשו לעבור לתפריט ללא בשר, ביצים ומוצרי חלב, במקביל היה להם מותר לאכול דגים ומזונות מן הצומח.

בדקו אצלם מדדים שקשורים למחלות לב, סוכר בדם, שומני דם, אחוז שומן בגוף ועוד. על פי התוצאות, לא היו שינויים אצל האנשים הללו בבדיקות הדם או באחוז השומן בגוף. במילים אחרות, תאכלו בריא, עם הרבה ירקות וקטניות, מעט מזון מתועש וסוכר, ותוכלו להמשיך לאכול את הבשר שאתם אוהבים.

בהמשך הביאה ד"ר רוזמן כמה תפריטים מעניינים שיגרמו לנו לאכול בצורה מאוזן יותר, גם חלבונים, וגם פחמימות, והפתיעה אותנו עם שילובים לא קונבנציונלים, החל מתפריט ה־3, ועד לתפריט הפירות. אנחנו סקרנים, ואתם? 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
27/09/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סטייק מישהו?
סטייק מישהו?  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris