על המחבת

באיזה שמן כדאי להשתמש כאשר מטגנים שניצלים, חביתות וקציצות? • ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלות המאזינים


כמידי שבוע ענתה ד"ר מאיה רוזמן לשאלות המאזינים, וניסתה לסייע להם להמשיך לשמור על אורח חיים בריא. אז האם ניתן לשלב חלבה בתפריט דיאטה, האם אורז בסמטי עדיף מאורז לבן, וגם: כמה אגוזי ברזיל מותר לצרוך ביום?

"אני רוצה לדעת האם ניתן לשלב חלבה בדיאטה, ומה המינון המדויק כי עלה לי קצת הסוכר", כתבה המאזינה, ואילו ד"ר רוזמן השיבה שהיום ישנה אפשרות לרכוש חלווה עם ממתיק מלאכותי שאינו מעלה את רמת הסוכר בדם, "היום החלבה ארוזה באריזות קטנות ואפשר ממש לראות כמה קלוריות יש בכל אריזה. את יכולה לאכול 2 יחידות חלבה ארוזות במקום ארוחת ביניים ביחד עם נס קפה". עוד הוסיפה ד"ר רוזמן: "בחלבה יש 50 אחוז טחינה, וכשאוכלים חלבה נהנים מכל היתרונות התזונתיים של הטחינה". 

בהמשך נשאלה ד"ר רוזמן באיזה שמן כדאי להשתמש בכדי לטגן שניצלים וחביתות, ואמרה: "מבחינתי, טיגון הוא תמיד פחות טוב כי כל חימום שמן עלול לגרום לו להיות פחות בריא", אז איזה שמן יתאים לנו אתם שואלים? אלדבריה של ד"ר רוזמן אם מדובר בטיגון קצר ההמלצה היא להשתמש בשמן זית, "למרות מה שחושבים השמן הזה עמיד לחימום עד 240 מעלות, ובהחלט אפשר להשתמש בו לטיגון קצר". 

שאלה נוספת שהגיעה לד"ר מאיה רוזמן הייתה האם אורז בסמטי רגיל עדיף מאורז לבן, ותשובתה הייתה כמובן שכן, "הוא עדיף יותר, בעיקר בגלל שהאינדקס הקליקמי שלו הרבה יותר נמוך". בהמשך נשאלה כמה אגוזי ברזיל אפשר לאכול ביום, ותושבתה הייתה: "שני אגוזים ליום זה יותר מידי, כי אגוזי ברזיל מאוד עשירים בסלניום, ובכדי להימנע מעודף סלניום ההמלצה היא לצרוך אגוז אחד ליומיים, לא צריך שני אגוזים בכל יום. עודף סלניום גורם לציפורניים סדוקות, נשירת שיער, וריח לא נעים מהפה". 

לסיום התייחסה ד"ר מאיה רוזמן לשאלת המאיזנה שרצתה לדעת אם משלבים פחמימה עם סלט וחלבון זה יכול להפחית את הערך הגליקמי, "התשובה היא בהחלט כן, אבל עדיף שבלי קשר הפחמימה תהיה מלאה". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
08/11/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מהו השמן המומלץ לטיגון?
מהו השמן המומלץ לטיגון?  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris