כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן מתכון דיאטטי ובריא, והפעם: לכבוד יום הסוכרת הבינלאומי שיחול בשבוע הבא, ד"ר רוזמן הסבירה מדוע מרבית עוגות הגבינה מתאימות גם לחולי סוכרת, והמליצה על מתכון לעוגת גבינה.
מצרכים:
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5%
4 כפות קמח / קורנפלור
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
כפית גרד קליפת לימון
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים ומקפלים לתערובת את הקצף הלבן.
משמנים תבנית פיירקס אינגליש קייק ומכניסים לתנור שחומם מראש (170 מעלות) בתוך תבנית התנור שיש בה 1 ס"מ מים.
לאפות כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
בסיום האפיה לא להוציא את עוגת הגבינה האפויה אלא רק לכבות את התנור ולהשאיר במשך שעה על מנת שנפח העוגה לא יירד.
מקבלים 16 פרוסות, 130 קלוריות לפרוסה.