ד"ר מאיה רוזמן

טבעונים? שימו לב

מהם היתרונות של B12 וכיצד הוא יכול להועיל לאלה שצורכים תזונה טבעונית • טוב לדעת


טוב לדעת, והשבוע, על יתרונותיו של B12, וכיצד טבעוניים שאינם צורכים בשר יכולים לצרוך את הויטמין. 

"ויטמין B12 נמצא אך ורק במזונות מן החי. כבד עוף או בקר הכי עשירים בו, בסטייק בקר יש 1 מ"ג ויטמין B12, בעוד הדרישה היומית היא 3 מק"ג" מספרת ד"ר מאיה רוזמן, "בטבעונים אין שום מקור ל-B12 בתזונתם, אלא רק במוצרים שמועשרים בויטמין כמו חלק מדגני הבוקר או חטיפי הבריאות. גם מי שכן אוכל בשר עלול לסבול מחסר ב-B12, וזאת כי לספיגתו דרוש גורם מיוחד הנמצא בקיבה. כל מי שסובל מבעיות קיבה, כמו הליקובקטר, כיב, חומציות יתר וצרבות, או אנשים שעברו ניתוח שרוול, נמצאים בסיכון לירידה ביכולת של הגוף לספוג את הויטמין".

"חוסר בויטמין B12 עלול לגרום לחולשה, עייפות, נשירת שיער, בעיות זיכרון, מצב רוח לא טוב, וגם חוסר ירידה במשקל בזמן דיאטה כי הגוף חלש. את כל אלו, אנשים נוטים לשייך לפעמים לסטרס ועומס בחיים ובעבודה, למרות שאפשר לפתור את הבעיה בקלות".

"אפשר לגלות את החסר בויטמין בבדיקת דם פשוטה, אותה צריך לבקש במפורש מן הרופא המטפל. במקרים של רמות נמוכות אפשר לקחת טבליות של B12 למציצה מתחת ללשון, כי התגלה שקצת מן הויטמין נספג בחיך, מה שעוקף בעצם את הקיבה. במקרים חמורים נותנים זריקות ישירות לגוף".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
22/11/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris