מחקרים רבים הוכיחו בשנים האחרונות כי תזונה ים תיכונית נחשבת בריאה יותר מסוגי תזונה אחרים שנבדקו ברחבי העולם, בין היתר הודות לאכילת המזונות הרבים מן הצומח והוספת שמן הזית לתצרוכת היומית. אך כיצד תשפיע התזונה על הפחתת התחלואה במחלות זיהומיות? האם תזונה זו עשויה למנוע את תחלואת החורף בקרב האוכלוסייה המבוגרת?
על שאלות אלה ועוד השיבה ד"ר גלית סגל, רופאה גריאטרית בכירה במרכז הרפואי שיקומי בית בלב והסבירה על היתרונות המובהקים שיש לתזונה בריאה בשמירה על הגוף מפני מחלות.