במחקר שפורסם בחודש הנוכחי בירחון המדעי לתזונה קלינית, בדקו האם קיים קשר בין המשקל לחוש הטעם בקרב 60 בני נוער. מחציתם היו במשקל קבוע, ומחציתם עלו במשקל והשמינו לאחרונה.
במחקר בדקו פעילות חשמלית של אזורים שונים במוח לאחר שתיית מילקשייק מסוגים שונים – עתיר שומן וסוכר או דל שומן וסוכר, ובדקו את הפעילות החשמלית גם כתגובה לחשיפה לתמונות שונות של אוכל.
על פי התוצאות, העלייה במשקל גרמה לשינויים באזורים במוח שקשורים לטעם ולעליה בחשק לאכול, בנוסף, נצפתה עליה גדולה יותר בפעילות החשמלית באזורים במוח שקשורים לתיאבון לאחר חשיפה לתמונות אוכל מגרות.
מסקנת המחקר הייתה שהעלייה במשקל בפני עצמה מהווה סיכון להמשך השמנה.