ד"ר מאיה רוזמן

אפרסמון מזיק לסוכרתיים?

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "אפשר לאכול כל פרי אם משלבים יחד איתו בארוחה חלבון כמו יוגורט או שומן כמו שקדים ואגוזים"


האם אפשר לאכול אפרסמון כשיש סוכרת? האפרסמון הוא בין הפירות שמכילים קצת יותר סוכר מהממוצע – 12%, ולכן גם מעט יותר קלוריות. האינדקס הגליקמי של האפרסמון לא מופיע בטבלאות הייחוס הרציניות, אבל בכל מקרה, בסוכרת אפשר לאכול כל פרי אם משלבים יחד איתו בארוחה חלבון כמו יוגורט או שומן כמו שקדים ואגוזים. אם האפרסמון הוא קינוח לארוחה עיקרית אז בכלל אין בעיה כי הוא מתעכל יחד עם כל מרכיבי הארוחה ולא מקפיץ את רמות הסוכר בדם. האפרסמון מכיל מעט ויטמין A, אבל פחות מכתומים כמו גזר, יש בו גם מעט מאוד ויטמינים אחרים וגם מעט מאוד ברזל, אשלגן ומינרלים אחרים. קליפת האפרסמון קשה לעיכול וגורמת לבעיות מעיים אצל רבים, ולכן כדאי לקלף את האפרסמון.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/12/2019
הישארו מעודכנים

"בסוכרת אפשר לאכול כל פרי אם משלבים יחד איתו בארוחה חלבון כמו יוגורט או שומן כמו שקדים ואגוזים"
"בסוכרת אפשר לאכול כל פרי אם משלבים יחד איתו בארוחה חלבון כמו יוגורט או שומן כמו שקדים ואגוזים"  |  צילום: Ingram Images