האם אפשר לאכול אפרסמון כשיש סוכרת? האפרסמון הוא בין הפירות שמכילים קצת יותר סוכר מהממוצע – 12%, ולכן גם מעט יותר קלוריות. האינדקס הגליקמי של האפרסמון לא מופיע בטבלאות הייחוס הרציניות, אבל בכל מקרה, בסוכרת אפשר לאכול כל פרי אם משלבים יחד איתו בארוחה חלבון כמו יוגורט או שומן כמו שקדים ואגוזים. אם האפרסמון הוא קינוח לארוחה עיקרית אז בכלל אין בעיה כי הוא מתעכל יחד עם כל מרכיבי הארוחה ולא מקפיץ את רמות הסוכר בדם. האפרסמון מכיל מעט ויטמין A, אבל פחות מכתומים כמו גזר, יש בו גם מעט מאוד ויטמינים אחרים וגם מעט מאוד ברזל, אשלגן ומינרלים אחרים. קליפת האפרסמון קשה לעיכול וגורמת לבעיות מעיים אצל רבים, ולכן כדאי לקלף את האפרסמון.