מי אתה, אהוד אולמרט?

אריה אלדד ניסה להבין מדוע אנשים לא עוברים לצד השני של הרחוב כשרה"מ לשעבר, שבעשור האחרון ריצה עונש מאסר, מופיע מולם: "חגג את הרשעתו כניצחון"


"פרשיות השחיתות ליוו את אהוד אולמרט משנת 1985, בהתחלה שמועות, רכילות במקומונים ולאחר מכן בכל הכותרות במהדורות המשודרות והמצולמות כשפרשה רדפה פרשה". סיפר פרופ' אריה אלדד, והסביר מדוע בחר להתייחס בסיכום העשור שלו דווקא לראש הממשלה לשעבר, שהתחיל את העשור כקורבן שנפרד מהלשכה לטובת חקירות וסיים אותה כאסיר לשעבר, שנותר איכשהוא חביב התקשורת. 

לדברי פרופ' אלדד, הפרשות הראשונות ששמו של אולמרט נקשר בהן נגנזו ללא כתבי אישום, האחרונות, לעומת זאת, ובהן בנק צפון אמריקה, אלמליח, החשבוניות הפיקטיביות בליכוד והאי היווני "התפוצצו בקול רעם גדול והוא יצא בשלום מכל אחת ואחת".

אחר כך, לדבריו, נפתחו החקירות על מכירת בנק לאומי, הבית ברחוב כרמיה, ראשון טורס, מעטפות הכסף ומרכז ההשקעות. "ב־2009 הוא התפטר מראשות הממשלה, ב־2012 הורשע אולמרט לראשונה במרמה ובהפרת אמונים ונידון לשנת מאסר על תנאי. הוא חגג את ההרשעה כניצחון גדול כיוון שזוכה מהאשמות חמורות הרבה יותר".

אחרי הערעור הורשע בסעיפים הללו ונשלח למאסר בפועל - וזה עוד כלום לעומת תיק הולילנד שפתח את העשור הנוכחי שלנו. "שולה זקן פתחה את הפה, הפכה עדת מדינה. ב־2014 השופט הרשיע אותו בפרשת שוחד כשאמר שכל לוקח שוחד הוא בוגד ושלח אותו ל־6 שנות מאסר. בערעור לעליון זכה להקלה משמעותית, זוכה משוחד בפרשה אחת ונותר באשמת שוחד באחרת. המאסר קוצר משמעותית".

ב־15 בפברואר 2016 נכנס אולמרט לכלא. "חשבתי שממש לא אכפת לי כמה זמן יישב, העיקר שיעלם מחיינו, והנה אחרי שיצא הוא שוב סלב. אנשים לא עוברים לצד השני של הרחוב כשהוא בא ממול. מדהים", סיכם אלדד.

כל סיכומי העשור שלנו מחכים לכם כאן.
29/12/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אריה אלדד מסכם עשור
אריה אלדד מסכם עשור  |  צילומים: 103fm, Ingram Image
Paris