המאזינה שותה כמות גדולה של מיץ שנעשה בעזרת סירופים ותרכיזים ממותקים. ד"ר מאיה רוזמן המליצה לה להפחית בשתיית התרכיז, ולשתות יותר מים שאינם ממותקים.
אנחנו בבית שותים סירופ בטעם אננס שמכיל אספרטיים ובשבוע אנחנו מסיימים בקבוק שלם. בנוסף לכך אני צורכת עוד ארבע כוסות קפה עם סוכרזית. מה המינון הנכון?
"כמות גדולה של סירופ בכל כוס היא לא טובה כמובן. חצי כוס של סירופ בכוס היא הרבה יותר מדי. אמנם כתוב על סירופ שכזה שהוא מומלץ לפי האגודה לסוכרת כי אינו מכיל סוכר אך אני דווקא ממליצה לרכוש סירופ שמכיל רק סוכרלוז ולא את כל התוספים הלא בריאים. באופן כללי לא חייבים לשתות את הסירופ הזה. היום כבר ניתן לרכוש מיץ תפוחים דיאט שמכיל רק סוכרלוז וניתן לדלל אותו עם מים. במקביל נסי להיגמל ממתיקים ולעבור בהדרגה לשתיית מים. קחי משקפי קריאה וקחי את הזמן בסופר לחפש את הסירופ שמכיל רכיבים טבעיים בלבד. לפני 20 שנה היו מחקרים שאספרטיים פוגע בראייה, במוח ובמעיים לכן אני משתדלת להימנע ולחפש ממתיק אחר כמו סוכרלוז או סטיביה שלא נחשב לממתיק מלאכותיי".
עריכה: איתמר זיגלמן