בכל שבוע ד"ר מאיה רוזמן מביאה מחקר חדש ומעניין בתחום התזונה והפעם: איזה אגוזים הכי טובים להורדת הכולסטרול והטריגליצרידים בדם? פינת המחקר.
"במחקר שפורסם לפני כשבוע בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדק איזה מבין האגוזים: אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז, קשיו ושקדים – תורם במידה הרבה ביותר להפחתת הכולסטרול הרע הטריגליצרידים בדם, במחקר השתתפו 1677 אנשים שצרכו תפריטים עשירים באחד מהאגוזים הנ"ל. לפי התוצאות במקום הראשון זכו הפיסטוקים ואגוזי המלך בהשפעתם להפחית את הכולסטרול הרע ואת הטריגליצרידים, בהשוואה לכל סוגי האגוזים אחרים".