איפה הכסף
עם ענת דוידוב

בהלת הווירוס הסיני - קורונה

הווירוס, ממשפחת הווירוסים שאליהם שייך גם הסארס, ממשיך להתפשט בסין • המשנה למנכ"ל משרד הבריאות הסביר מהם התסמינים, וממה צריך לחשוש


המשנה למנכ"ל משרד הבריאות איתמר גרוטו הסביר מהו הווירוס הסיני ה'קורונה' שמתפשט בסין ומעורר לחץ עולמי, מחשש להתפרצות מגפה. 

"אנחנו יודעים שמדובר בווירוס ממשפחת הקורונה. אותה משפחה שגרמה להתפרצות מחלת הסארס ב-2003. בחצי האי ערב יש נגיף דומה בכמה מדינות הגורם למחלה נשימתית כשההדבקה היא ככל הנראה מגמלים ולא עוברת מאדם לאדם. בסך הכל מדובר במחלה שדי דומה לשפעת בתסמינים הראשונים שלה עם חום, שיעול ותחושה כללית רעה. כל מי נדבק עד כה במחלה היה באזור ספציפי בסין ואין התפשטות למדינות נוספות. בניגוד למה שקרה עם הסארס שהתפרץ בגדול כשהגיע מסין לקנדה ולכן אנחנו פחות חוששים כרגע. רוב ההדבקה היא מגמלים. זה קצת מזכיר את שפעת העופות".

אנשים בישראל נוסעים וחוזרים מסין, יש כאן עובדים זרים מסין. איך אנחנו יכולים להיזהר והאם משרד הבריאות הוציא הנחיות של עשה ואל תעשה?
"אין אזהרת מסע באף מקום בעולם גם לא בסין בנושא. מי שמגיע לאותו אזור התפרצות ממליצים לא להיכנס לשווקים עם בעלי חיים ולהשתדל לשמור על היגיינה. מעבר לזה אין הנחיות אחרות. אנחנו במעקב אחרי הדברים".

יש מישהו שכבר הגיע עם הנגיף למדינות אחרות? עושים בדיקות בנמלי התעופה? בארה"ב יש פאניקה.
"ראיתי נמלי תעופה מסוימים וגם זה לא אפקטיבי לחלוטין. אנשים יכולים להגיע מסין ולפתח את המחלה בארץ. בינתיים אין צורך בזה כי אנחנו לא רואים תחבורה גדולה של אנשים שמגיעים דווקא מהאזור הזה. אנחנו נמשיך לעקוב".

לא מספיק שפעת החזירות, עכשיו יש גם גמלים.
"אחת הבעיות של העולם המודרני זה הנושא של מחלות שעוברות מחיות לבני אדם שחיים בצפיפות גדולה".

מה לגבי טיסות. הנוסעים לסין צריכים לקחת חיסון או לקחת תרופות?
"כרגע אין לנו שום חיסון או משהו לטיפול במחלה אבל במטוסים של היום יש מערכות אוורור שאמורות למנוע הדבקה. המחלה הזאת מדבקת הרבה פחות מחצבת לדוגמא".

הפחד הוא בגלל שיש כבר קורבנות למחלה.
"נכון אבל באופן יחסי למספר החולים זה נמוך. אנחנו צריכים להיות במעקב ולבחון איך זה לא מתפשט".

עריכה: איתמר זיגלמן

21/01/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


איפה הכסף עם ענת דוידוב
איפה הכסף עם ענת דוידוב  |  צילום: 103fm
Paris