רק סלט

הגיע הזמן להפוך את השבת הזו לבריאה יותר: ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון לסלט טעים ובריא • כל מה שאתם צריכים זה סלק, עדשים שחורות וקינואה


רגע לפני סוף השבוע, ד"ר מאיה רוזמן הציגה מתכון מקורי לסלט סלק, קינואה ועדשים שחורות: סלט חגיגי וצבעוני, עתיר חלבון, סיבים תזונתיים וברזל, שיכול להחליף גם מנת חלבון טבעונית.

מרכיבים:

500 גרם סלק מבושל (אפשר בוואקום)

150 גרם עדשים שחורות

150 גרם קינואה

חצי צרור פטרוזיליה

מרכיבים לרוטב:

חומץ בלסמי

כף שמן שומשום

כמה טיפות סוכרלוז נוזלי

מלח, פלפל, שום גבישי

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים השחורות במים עד שהן מתרככות, אבל לא מתפרקות. לאחר מכן מסננים אותן במידה ונשארו מים.

מבשלים את הקינואה עם חצי כפית מלח למשך כ־20 דקות, עד שהיא סופגת את המים. מפזרים בעזרת מזלג כדי שהגרגרים לא ידבקו, ומצננים.

לאחר מכן חותכים את הסלק לקוביות, קוצצים את הפטרוזיליה, מוסיפים את העדשים והקינואה ואת  הרוטב.

2 כוסות של הסלט מכילות 150 קלוריות ו־15 גרם חלבון.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
14/02/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סלט סלק ועדשים שחורות
סלט סלק ועדשים שחורות
Paris