איריס קול

אני יודע מה אכלתם בסופ"ש האחרון

אוכלים הרבה בסוף השבוע ואחר כך מרגישים נקיפות מצפון? • לתזונאי מורן טלר יש מספר עצות מרגיעות: "אפשר לתעל את האנרגיה ולבנות גוף חזק יותר"


מאמן הכושר והתזונאי מורן טלר שוחח עם איריס קול והתייחס לקשר שבין אכילה של ארוחות גדולות לבניית שרירים. אכלתם כל סוף השבוע והרגשתם נקיפות מצפון? לפי שאתם מלקים את עצמכם, הנה כמה עצות מועילות:

ארוחת שבת היא ארוחה גדולה הכוללת מספר רב של מנות. בדרך כלל אנחנו אוכלים ומרגישים נקיפות מצפון, כאילו שכל המסגרת של הדיאטה מתפרקת ואנחנו נכשלים מידי שבוע במבחן. אנחנו אנחנו מרגישים שכוח הרצון נחלש עם כניסת השבת, וחלקנו מאבדים את הרסן עד יום ראשון. בלילה לפני השינה, אנחנו מתחילים בהלקאות, ושיחות נפש עם עצמנו מציפות כל פעם מחדש את אותן המסקנות: מחר מקזזים! וגזרות הסופ"ש מתחילות: רק סלט, בלי לחם, הרבה מים, וכמובן ריצה או פעילות אירובית.

האם אלו הדרכים הטובות ביותר לשמור על המשקל להיכנס לתלם? דווקא לא. לשיטה הזו, שמטרתה להוריד את מה שאכלנו בסוף השבוע, יש חסרונות: נפילת אנרגיה, הרגשת כישלון, חוסר הנאה מהפעילות האירובית כי היא הופכת למען עונש לאכילה מיותרת, עייפות, וחוסר אמון שלנו בגוף שלנו ובעצמנו.

קיימת שיטה נוספת וטובה יותר, שמתעלת את האנרגיות שצברנו לדברים החשובים באמת - בניית שרירים. כדאי לדעת מה קורה בגוף שלנו כאשר אנחנו אוכלים יותר ממה שהגוף צורך: הגוף שומר את האנרגיה העודפת בכל מיני מחסנים בגוף, כשומן בתאי השומן וכגליקוגן בתאי השריר.

מהו גליקוגן? אנשים שרצים מרתון אוכלים בערב שלפני הריצה כמויות גדולות של פסטה, והסיבה לכך היא שהפחמימות נשמרות בתאי השריר ובתאים אחרים בגוף, מה שמבטיח אנרגיה ביום הגדול. גליקוגן הוא בעצם סוג של סוגר שנשמר בתאי השריר. כ-200 גרם סוכר יכולים להיאגר בתאי השריר. ולמה סוכר טוב לנו? סוכר הוא מקור אנרגיה זמין לגוף, שנותן לנו המון כוח לבניית שרירים.

במקום לעשות פעילות אירובית שמטרתה לשרוף את הסוכר, אפשר להשתמש בו לפעילות של כוח, הרמת משקולות, עיצוב וחיטוב, פילאטיס ועוד. כך אנו מתעלים את האנרגיה הזאת ובונים גוף חזק יותר, בלי להקלות את הגוף שלנו, אנחנו ממשיכים לאכול כמו שצריך ונכנסים לאט לאט לתלם.

מורן טלר המליץ על דרך פעולה אחרי ארוחות גדולות:

כדאי לעשות אימון כוח, אולי להעלות משקלים ולהגביר אינטנסיביות. הגוף יוכל להתמודד עם האימון המאתגר כי יש לנו אנרגיות שנצברו ויסייעו לנו לצלוח את הפעילות. 

ביום האימון חשוב להמנע מארוחות גדולות. שלוש שעות לפני האימון, כדאי לאכול ארוחה מלאה שמכילה פחמימות וחלבונים כמו חזה עוף עם אורז וירקות או תבשיל טופו עם נודלס. כשעה אחרי האימון, מומלץ גם כן לאכול ארוחה מלאה דומה, או פרוסת לחם עם ביצה וסלט, או צ'ילי סין קרנה עם סויה גנולט.

כדאי לזכור: השיטה של אכילת ארוחות גדולות ואחריה אימון כוח, לא נועדה לאכול אכילה מופרזת אלא להרגיע את הלחץ של הגוף ולהשתמש באנרגיות באופן נבון והגיוני. לא חייבים לאכול ארוחות גדולות כדי לשפר את הביצועים באימון. וכמובן, פעילות אירובית תמיד מבורכת, אבל לא כעונש על אכילה מופרזת אלא כדי לשפר את חילוף החומרים בגוף ולשפר את פעילות הלב.

19/02/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"אנחנו אוכלים ומרגישים נקיפות מצפון"
"אנחנו אוכלים ומרגישים נקיפות מצפון"  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris