ספורט
עם רון קופמן, יוני הללי, אריה מליניאק, משה פרימו, צביקה שרף ואלי סהר

דופלנטיס רק בתחילת הדרך

שיא העולם החדש בקפיצה במוט 6.18 מטרים החזיר את האתלטיקה לכותרות הראשיות בספורט • דני דבורין על הנסיך של מלכת הספורט


הספורט נוהג לקבל בשמחה כל שיא עולם חדש, בכל ענף, ולהעניק לו את הכותרות המרכזיות. כך היה גם לפני ימים מעטים כאשר השוודי ארמנד דופלנטיס שבר את השיא בקפיצה במוט, באולם, בקובעו 6.18 מטרים. הוא שיפר את שיא העולם בסנטימטר, ללמדנו עד כמה קשה לעשות זאת בקפיצה במוט.

אני סבור שדופלנטיס בן ה-20 עוד ימשיך בדרכו לשיאים חדשים, ואולם בעבר נדמה היה, ולא בצדק, שבמקצוע מסוים הגיע האדם עד לקצה גבול יכולתו הספורטיבית. למשל, בשיא העולם שקבע האמריקני בוב בימון, בקפיצה לרוחק. זה התרחש ב-1968, במקסיקו סיטי, בתחרויות האתלטיקה של המשחקים האולימפיים. בימון קפץ למרחק של 8.90, שנחשב בלתי אפשרי להשגה כי עד אותה קפיצה היסטורית, שהעניקה לו את מדלית הזהב האולימפית, היה שיא העולם 8.35 מטרים. כלומר, הוא שיפר את השיא ב-55 סנטימטרים! לכל הדעות אירוע יוצא דופן. בלתי נתפס.

אבל התברר שאפילו שיא העולם של בימון לא נותר ניצחי. ב-1991 קפץ אמריקאי אחר, מייק פאוול, למרחק של 8.95 מטרים. התוצאה מהווה עדיין שיא עולם, גם בחלוף 29 שנים מקפיצתו המדהימה של פאוול. איני משווה בין מקצועות הקפיצה במוט לקפיצה לרוחק. המוט תובע מיומנות טכנית גבוהה עם המכשיר עצמו, וכפי שאמר לי פעם מאמן האתלטיקה אברהם גרין, קופץ המוט הוא למעשה גם מתעמל ואקרובט.

מכל מקום ארמנד דופלנטיס העניק משב רוח רענן למלכת הספורט, שבדרך כלל קמה לתחייה בעיקר בחודשי הקיץ. שיא העולם החדש, עושה טוב לאלה שלאו-דווקא מכורים למשחקי הכדור. בל נשכח שבמשחקים האולימפיים אין ענף ספורט מרתק יותר מהאתלטיקה. לא סתם מכנים אותה בשם מלכת הספורט.

23/02/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דני דבורין
דני דבורין  |  צילום: 103fm
Paris