איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"אנשים מפיצים דיס-אינפורמציה בקשר לקורונה - מדובר בסכנה"

לוטם פינקלשטיין, מנהל מחלקת מודיעין סייבר ב'צ'ק פוינט', הזהיר: "זה יוצר אפקט תהודה אדיר, שיהיה קשה לסכל"


התפשטות נגיף הקורונה בישראל הצליחה להפתיע אזרחים רבים, חלקם מצאו עצמם בבידוד ביתי ללא כל ידיעה שנדבקו. אך בשבועות האחרונים החליטו להדאיג גם את אלו שלא נבדקו, ולהפיץ ברשתות החברתיות פרסומים שקריים אודות שיעור ההדבקה בנגיף בארץ, ובייחוד במרכזה; על פי הפרסומים הכוזבים, אדם ראשון מת בתל אביב, מה שכמובן רחוק מן המציאות, ונשאלת השאלה מיהו האחראי להפצה השנויה במחלוקת של המידע השקרי.

לוטם פינקלשטיין, מנהל מחלקת מודיעין סייבר ב'צ'ק פוינט', שוחח עם ענת דוידוב ב-103fm על הסכנה בהודעות הכזב שמופצות בקשר לקורונה. 

מה עושים עם הדברים האלה, אנשים לא יודעים בדיוק מה לעשות, אנשים מפוחדים כי אין הנחיות ברורות לגמרי. מה הסיפור פה?

פינקלשטיין הסביר את המצב: הסיפור פה הוא שאנשים חסרי אחריות מפיצים מידע ודיס- אינפורמציה ואנו כמשתמשים ברשתות החברתיות, בוואטסאפ משתפים מהר, גם אם אנו תוהים על אמינות המידע אנו עדיין משתפים, ואנחנו יוצרים אפקט תהודה אדיר שאחר כך קשה לנסות ולסכל כאלה אירועים. וכמו ההודעה שקיבלתם וגם אני קיבלתי, מדובר ממש בסכנה, יוצר בהלה, ימנע מאנשים לצאת לרחוב אפילו, לא לפי הנחיות משרד הבריאות". 

"אנו צריכים לראות שלא אנו חלק מהפצת הבעיה"

בהמשך דבריו, סיפר לוטם מהו תפקידם כחברת סייבר, וכיצד אנו בעצמנו יכולים לסייע למנוע את הפצת השמועות השקריות: "התפקיד שלנו להגן על הלקוחות שלנו מכניסה לאותם פוסטים או לינקים מפוקפקים, אנו בודקים האם מדובר בפעילות זדונית והאם היא אמיתית, ומנסים לייצר לאותם ארגונים או לקוחות ובכלל לציבור המשתמשים מרחב בטוח יותר. עם זאת, אנו צריכים להיות אחראים ולראות שלא אנו חלק מהפצת הבעיה בוודאי לא בקבוצות וואסטאפ או פייסבוק שרק מגדילות את התהודה".

דוגמה להודעה מזויפת שנשלחה היום:

במשרד הבריאות מדגישים וחוזרים לגבי תופעה של חדשות כוזבות ('פייק ניוז') שמופצות ברשתות החברתיות וגורמות להטעיה מכוונת. הודעות רשמיות ועדכונים אפשר לקבל רק דרך הגורמים המוסמכים לכך במשרד הבריאות. 

עריכה: מיכל קדוש

24/02/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולמים אין קשר לנאמר
למצולמים אין קשר לנאמר  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris