כבכל יום שישי הפריכה ד"ר מאיה רוזמן מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם אכילת תרד תורמת בצורה משמעותית לעליית כמות הברזל בגוף?
"הברזל נמצא בכמות גדולה בעיקר בכבד בקר ועוף. יש ברזל גם בקטניות, בשיבולת שועל, ירקות, וטחינה, אבל אולי כדאי לנפץ את המיתוס לגבי כמות הברזל בתרד.
אמנם, בצרור עלי תרד יש כמעט 3 מ"ג ברזל - בערך רבע מכמות הצריכה ליום שלם - אבל הברזל הזה אינו זמין לגוף במלואו. הסיבה לכך, היא שבתרד יש חומצה פיטית שנקשרת אל הברזל ומונעת ממנו להיספג בגוף.
בעבר ניסו לשכנע ילדים לאכול קציצות תרד כדי להיות חזקים, ואף הייתה סדרת טלוויזיה מצויירת לילדים על מלח בשם 'פופאי' שאוכל תרד ונהיה חזק באותו רגע, אבל היום אנחנו כבר יודעים שכדי להיות חזקים - צריך לאכול דווקא מאכלים אחרים".