נא? לא לאכול

המאזין ביקש לבדוק האם הקורונה עוברת במזון שהוא מזמין ממסעדות • פרופ' קרסו הסביר מדוע עליו לוותר על מזון נא בתקופה זו


נוכח המגיפה העולמית שהגיעה גם למחוזותינו פנה המאזין לעזרתו של פרופ' רפי קרסו עם כמה וכמה שאלות סביב המזון שהוא מזמין ממסעדות, ועד לתיאוריות קונספירציה בהן הוא נתקל ברשתות. בסבלנות אין קץ ענה פרופ' קרסו לכל שאלותיו, והעשיר אותנו בידע שלו על הנגיף.

"האם קורונה יכול לעבור באוכל", שאל המאזין בפתח השיחה, הסביר: "האם יכול להיות שישלחו לי משלוח של מזון, ועליו יהיה נגיף", תהה. פרופ' קרסו הסביר לו שתרחיש כזה בהחלט יכול להתקיים: "הנגיף יכול להישאר על משטחים ומאכלים, ולכן אני באופן אישי מציע לאכול אוכל מבושל טוב טוב, ולא לצרוך מזון כמו סביצ'ה, קרפצ'יו, או ביצים עלומות".

בהמשך הציג המאזין טענות כי נגיף קורונה מורכב בעצם מנגיף האיידס, יחד עם הסארס. פרופ' קרסו טען שמדובר בקונספירציה, "אם אתה חושב שמדובר באיזה נשק ביולוגי שפיתחו דע לך שזו טעות. נשק ביולוגי לא יכול להיחשב לכזה אם הוא לא הורג לפחות 30% מהאנשים שנחשפו אליו. הנגיף המדובר באמת דומה לסארס, אבל לא דומה לאיידס. לצורך העניין אם אתה מניח את נגיף האיידס על משטח זכוכית הוא יכול להעלם תוך כמה שעות, בעוד שנגיף קורונה נעלם תוך כמה ימים".

שאלה נוספת שסקרנה את המאזין היא האם אדם שיש לו קורונה יכול לבצע פעילות גופנית כרגיל, או שזה עלול לפגוע בו. פרופ' קרסו הסביר שיכול להיות שאנשים נשאים של הנגיף מבלי לדעת, וטען שהוא תמיד אומר לאנשים להקשיב לגוף, ועל כן אם מישהו חולה ויש לו חום, עדיף יהיה שינוח.

עוד הוסיף פרופ' קרסו: "אנחנו לא יודעים מה השפעות הנגיף ל־5 שנים הקרובות, אנחנו מכירים אותו רק 3 חודשים, אבל מתייחסים אליו כמו אל בני דודיו ממשפחת הקורנות, וכך מצליחים להבין אותו יותר". כששאל המאזין האם יש הבדל בין הסארס לקורונה אמר פרופ' קרסו כי הסארס מדבק הרבה פחות, אבל קטלני יותר, בעוד נגיף קורונה מדבק הרבה יותר, אבל קטלני פחות.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/03/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אוכל מוזמן
אוכל מוזמן  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris