מחקרים מראים

במסגרת פינת המחקר הציגה לנו ד"ר מאיה רוזמן את הטענה כי קטניות מסוגלות לשפר את מדדי הסוכרת • אז מה כדאי לצורך בכמות גבוהה?


ידוע שלקטניות יש אינדקס גליקמי נמוך, ולפי דבריה של ד"ר מאיה רוזמן הן מתפרקות מאוד לאט בגוף, מה שמתאים לאנשים שסובלים ממחלת הסוכרת. "במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו את השפעת כל סוגי הקטניות על הפחתת מדדי סוכרת סוג 2, ובמיוחד האם יש הבדל בין הקטניות השונות – תוך התמקדות בסויה ומוצריה – טופו, חלב סויה". אין ספק, בשורה נהדרת לכל מי שאוהב לאכול מוצרי סויה. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
27/03/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris