אודי סגל וענת דוידוב

עלייה במשקל בצל נגיף קורונה

פרופ' רפי קרסו וד"ר מאיה רוזמן ('103fm') על העלייה במשקל בעקבות הסגר • רוזמן סקפטית לגבי זה: "יש גבול כמה אפשר לאכול יותר"


מאז פרוץ נגיף קורונה שגרת החיים השתנתה מן הקצה אל הקצה. אנשים רבים הוצאו לחל"ת ושוהים בבתיהם כחודש ימים, ללא ידיעה מתי התקופה תסתיים ומתי יוכלו לחזור לשגרה. בשל החרדה מהמגפה ומההשלכות שלה, רבים מוצאים עצמם פונים לאוכל כנחמה. פרופסור רפי קרסו וד"ר מאיה רוזמן דנו בקושי לשמור על המשקל בתקופת הסגר ולאחר חג הפסח, פרופ' קרסו הסביר כי "זה לא רק עניין של משמעת עצמית, יש גם פיזיולוגיה".

ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא המשקל וציינה כי "אני זוכרת שעשיתי את החשבון שאפשר לעלות קילו כל שבוע אם עושים פחות ספורט ואוכלים כמה מאות קלוריות ליום יותר ממה ששורפים", אך הוסיפה כי לטעמה הציבור יעלה במהלך התקופה "אולי 2 קילו גג". פרופסור קרסו הופתע וטען כי היא "אופטימית". ד"ר רוזמן הוסיפה וטענה כי "המטופלים שלי יורדים במשקל", אך פרופסור קרסו לא השתכנע והשיב כי "המטופלים שלך הם אנשים שמודעים לתזונה, באים לתזונאית. אבל חלק גדול מהאוכלוסייה נמצא בסטרס, בלחץ, רואים מה קורה בניו יורק, מה קורה בספרד, רואים קברים המוניים, מפחידים אותם".

הוא הסביר כי אדם אשר "נמצא בחרדה, רוצה להעלות את הסרוטונין שלו. פחמימות מעלות סרוטונין וסרוטונין מרגיע. כאחד שיש לו היסטוריה של אכילה - אין גבול לכמה שאוכלים יותר. אתה שמח? אתה אוכל. אתה עצוב? אתה אוכל. טוב לך? אתה אוכל. אני מכיר הרבה מאוד אנשים שבורחים למקרר וזה מרגיע אותם". ד"ר רוזמן התייחסה לדבריו ואמרה: "אבל יש גבול כמה אפשר לאכול יותר, מהבוקר עד הערב לטחון?"

בהמשך, השניים התייחסו לילדים המצויים אף הם בסגר ואוכלים הרבה חטיפים כתוצאה מהשעמום, פרופסור קרסו הסביר כי "ההורים רוצים להרגיע קצת את הילדים ואת עצמם ודברי מתיקה עושים את זה". ד"ר רוזמן הוסיפה כי "אני פחות מאמינה בקטע של פחמימות וסרוטונין. החומר שלו שנקרא טריפטופן, חומצת אמינו, נמצא בחלבונים – גבינה, גרגירי חומוס. פירות, שקדים ואגוזים עדיפים מכל הממתקים והחטיפים. כל מה שאין לו רשימת רכיבים – עדיף". אך מנגד פרופסור קרסו טען כי הטריפטופן מצוי "פחות בחלבון ודברי מתיקה מעלים אותו יותר מהר".

ד"ר רוזמן הביעה את דעתה על תקופת הסגר ואמרה כי "יש זמן לחשוב יותר מבדרך כלל על השלכות של דברים שאנחנו עושים. יש דברים שאם נאכל אנחנו נצטער אחר כך ואנחנו יודעים את זה מראש - אולי אפשר לא לאכול אותם מראש.  זה שיש יותר זמן - יש זמן גם ליותר ספורט, גם אם זה בבית, מול הטלוויזיה, כל מיני קבוצות או מול היוטיוב. יש אולי יותר זמן לעשות את הדברים הנכונים". פרופ' קרסו טען כי לד"ר רוזמן "יש מוח של רזה ויש אנשים עם מוח של שמן וזה מוח אחר", והוסיף לסיום כי "מודעות זה הסוד, מודעות".

 

עריכה: עופרי גליכמן

19/04/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"יש גבול כמה אפשר לאכול יותר"
"יש גבול כמה אפשר לאכול יותר"  |  צילום אילוסטרציה: Ingrem Image
Paris