ספורט
עם רון קופמן, יוני הללי, אריה מליניאק, משה פרימו, צביקה שרף ואלי סהר

אין כדורגל? ובכן, זו לא הפעם הראשונה

עדיין לא ידוע מה יעלה בגורל הספורט בתום משבר הקורונה • דני דבורין נזכר בפעם הראשונה שבה הליגה שבתה ל־3 חודשים תמימים בשנת 1967 • טור מיוחד


הפגרה הארוכה שנכפתה על הכדורגל בישראל מתחילתו של חודש מארס בגלל נגיף קורונה, מזכירה מקרה אחר שבו הופסקה הליגה, במאי 1967. אלא שאז היא הופסקה בגלל סיבה אחרת.

נשיא מצרים דאז, גמאל עבד אל נאצר, סגר למעבר כלי שיט ישראלים את את מיצרי טיראן, הסמוכים לגבול עם אילת. החלטתו הובילה לגיוס מילואים, שבו עלו על מדים שחקנים ומאמני כדורגל רבים. כל פעילות הספורט בישראל הושבתה, ורק לאחר מלחמת ששת הימים החלו קבוצות הכדורגל לחזור בהדרגה לאימונים. הליגה חודשה באוגוסט, בתום 3 חודשים ללא כדורגל מקצועי.

בכלל, הייתה זו ליגה יוצאת דופן. היא החלה בספטמבר 1966 והסתיימה ביוני 1968. מראש נקבע בה איחוד של 2 עונות. לפיכך, כל אחת מ־16 הקבוצות קיימה 60 משחקים. בסיומם, זכתה מכבי תל אביב באליפות.

ההתאחדות לכדורגל החליטה על קיום העונה הכפולה, שזכתה גם לכינוי 'ליגת ההקפאה', מתוך רצון לסייע לקבוצות במישור הכלכלי, ואף לחסום תופעה אפשרית של חוסר הגינות במשחקים.

כתוצאה מהחלטת ההתאחדות, דווקא פחת מספר האוהדים במגרשים. הליגה התעוררה לקראת סיומה, כאשר מכבי תל אביב הקדימה את הפועל פתח תקווה בהפרש 3 נקודות: 78 לעומת 75. אז הוענקו לניצחון שתי נקודות ולא 3 נקודות.

שתי היורדות מהליגה היו סקציית נס ציונה והפועל מחנה יהודה. מרדכי (מוטל'ה) שפיגלר ממכבי נתניה הבקיע 38 שערים בעונה הכפולה, וזכה בתואר מלך השערים.

23/04/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דני דבורין
דני דבורין  |  צילום: 103fm
Paris