ד"ר מאיה רוזמן

מזון מופחת סוכר? לא מה שחשבתם

ד"ר מאיה רוזמן לא סומכת על מוצרים עם תווית 'מופחת סוכר': "במקרה הזה, אנחנו קורבנות של יצרני המזון"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: האם מוצרים שיש עליהם תווית 'מופחת סוכר' או 'מופחת נתרן' מומלצים?

"במקרה הזה, אנחנו קורבנות של יצרני המזון. היצרנים עושים מוצר עם הרבה סוכר, ואז מפחיתים בעשרה או עשרים אחוז את כמות הסוכר - ומשום מה הם רשאים לקרוא לזה 'מופחת סוכר'. המוצרים האלה עדיין עתירי סוכר ומעודדים ילדים לצריכת מזון מתוק - מה שגורם בסופו של דבר להשמנה ולסוכרת ומחלות לב.

גם דגני בוקר עליהם כתוב '33% פחות סוכר' - זה לא אומר שיש שם מעט סוכר, זה אומר שיש פחות לעומת המוצר שהיה בשוק לפני כמה חודשים.

התווית של 'מופחת סוכר' לא אומרת כלום על המוצר ועל אם הוא בריא או לא - אלא רק על העובדה שהיצרנים מנסים להגדיל מכירות על-ידי כותרות שנשמעות בריאות.

בטבלת הערכים התזונתיים כתוב כמה גרם סוכר יש ב-100 גרם, וכמה במוצר עצמו. אם במעדן יש 20 גרם סוכר - זה אומר שיש בו 4 כפיות סוכר, וכמובן שזה יותר מדי.

אותו הדבר נכון גם לגבי מוצרים שעליהם תווית 'מופחת נתרן'. מוצרים אלה מכילים פחות נתרן - בהשוואה למור המקורי. למשל, רוטב סויה דל-נתרן מכיל כמות עצומה של מלח ולא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה. יש רוטב סויה שכתוב עליו מופחת נתרן, שמכיל הרבה יותר נתרן מאשר רוטב סויה של חברה אחרת, שלא כתוב עליו שהוא מופחת.

באבקות מרק עוף שעליהן תווית של 33 אחוזים פחות נתרן - יש המון מלח. יש בהן פי 2 מלח מאבקת מרק בטעם פטריות. גם בגבינה בולגרית 'מעודנת' עדיין יש כמות נתרן מטורפת, לפעמים אפילו יותר מאשר בגבינה בולגרית רגילה של חברה אחרת, וזוהי עוד הטעייה של היצרן".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
08/05/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris