איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"לאחר שבע שעות בדרכים ביתי חזרה הביתה"

יעל כרמי, אימא לחיילת סיפרה כיצד ביתה ניסתה להגיע מהצפון לבסיס בתל-אביב במשך שעות רבות: "מה עושה חייל שההורים לא יכולים לשלם על מונית?"


בעוד המדינה חוזרת אט אט לשגרה בצל מגפת הקורונה, שירותי התחבורה הציבורית עדיין מצומצמים, ופוגעים ביכולתם של חיילי צה"ל להגיע אל הבסיסים בתחילת השבוע. ענת דוידוב שוחחה עם יעל כרמי, אמא לחיילת מעמק יזרעאל, שסיפרה על התלאות שעברה אתמול (א') בתה במשך 7 שעות בדרכים מבלי שהצליחה להגיע אל הבסיס.

"הורדנו אותה בתחנה ביוקנעם ב-7 וחצי בבוקר, ואחרי שעתיים היא התקשרה ואמרה שהיא עדיין עומדת בתחנה ושיש תור מטורף לעלייה לאוטובוסים. אוטובוס מגיע, מעלה חייל אחד ונוסע. בתחנה עומדים בצפיפות למעלה מ-30 חיילים ואזרחים, דבוקים אחד לשני", סיפרה כרמי על התלאות שעברה בתה, שהייתה צריכה להגיע מעמק יזרעאל אל הבסיס בתל אביב. "אחרי שלוש שעות שהיא עמדה בתחנה היא החליטה לנסוע לחיפה. היא נסעה לכיוון ההפוך כי חשבה שאולי שם יהיה לה יותר קל לתפוס אוטובוס, אבל חשכו עיניה. מאות חיילים עמדו בתחנה בחיפה, בצפיפות, אחד על השני. באיזשהו שלב היא הבינה שהיא לא תגיע לבסיס".

על-פי הנחיות הממשלה בצל מגפת הקורונה, לא יכולים להיות על אוטובוס אחד יותר מ-20 נוסעים, אך במקביל צה"ל אינו מתגבר את מערך ההסעות לחיילים. "זה שורש הבעיה, גם ההסעות של צה"ל שהיו קיימות לפני שבוע בוטלו. אני לא יודעת למה, אין לי מושג האם המערכות מדברות בכלל אחת עם השנייה", אמרה כרמי, וסיפרה: "היו הורים שסיפרו לי ששילמו על מוניות באופן פרטי בשביל שילדיהם יגיעו לבסיס. ומה עושה חייל שאין לו? מה עושה אמא או אבא שלא יכולים לשלם על מונית, אבל הבן או הבת צריכים להגיע לצבא?".

כרמי מתחה ביקורת חריפה על התנהלותן של הרשויות השונות בצל החזרה לשגרה שאחרי הקורונה. "רואים את זה בכל שטח של חזרה לחיים – אין שום מתווה, אין שום סדר, זורקים את האחריות מאחד לשני. הבת שלי הייתה אתמול יותר מ-7 שעות בדרכים, ובסוף חזרה הביתה", היא סיכמה באכזבה. "החיילים והחיילות שלנו שמו את הקיטבג שלהם על הגב, ויצאו ביום ראשון לקרב על האוטובוסים בכבישים".

 עריכה: ג'וני דוב

11/05/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תחבורה ציבורית בימי קורונה
תחבורה ציבורית בימי קורונה  |  צילום: אוליבייר פיטוסי/פלאש90
Paris