איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"נמפה את ישראל לבדוק כמה נחשפו לווירוס"

ד"ר בועז לב על היציאה לדרך של בדיקות סרולוגיות בקרב האוכלוסייה על מנת לבדוק מי נדבק בעבר בנגיף הקורונה: "אנחנו לא ידועים מי נחשף לו ומי לא"


ד"ר בועז לב, יו"ר הצוות לטיפול במגיפות ומנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, סיפר לענת דוידוב על תחילת ביצוע הבדיקות הסרולוגיות, שמטרתן לאתר אנשים באוכלוסייה שפיתחו נוגדנים לנגיף קורונה בגופם. לב התייחס למה שהבדיקות הסרולוגיות יכולות לגלות, והסביר מדוע מערך הבדיקות הראשוני יתבצע בעיר בני ברק.

"אנחנו רוצים למפות את מדינת ישראל ולדעת כמה אנשים נחשפו לווירוס", הסביר ד"ר לב על הבדיקות. "הבדיקות הסרולוגיות מראות לנו מי נפגש בווירוס ופיתח נוגדנים בגוף. אם מישהו היה חולה לפני שלושה חודשים, אנחנו נדע. בנוסף, נדע על כמות האנשים שנדבקו אך לא היו להם שום תסמינים, וכך נוכל ללמוד על שיעור הנפיצות של הווירוס".

האם מי שפיתח נוגדנים לקורונה לא יכול להידבק שוב במחלה? "את זה אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו מקווים שכן", הסביר ד"ר לב. "קרוב לוודאי שמי שיש לו נוגדנים ידע להתגבר על המחלה, אבל זה לא בטוח במאה אחוזים, כי אנחנו עדיין לומדים את המחלה".

בנוגע להחלטה לבצע את גל הבדיקות הראשוני בעיר בני ברק, הסביר ד"ר לב: "בני ברק היא עיר שעברה מין צונאמי של קורונה, בגלל צפיפות האוכלוסייה וההתנהלות השונה שם. אנחנו רוצים לראות מה קרה בעקבות הצונאמי הזה. נבצע כ-4000-5000 דגימות בבני ברק. זה מבצע לא פשוט בכלל, ובמבצע הזה ישתתפו גם קופות החולים, גם משרד הבריאות, גם עיריית בני ברק וגם אנשי המילואים והצבא שנמצאים שם".

בהמשך, התייחס ד"ר לב לסיכויים שמשבר הקורונה מאחורינו: "יש אווירה של סוף קורונה. אני מבין את התחושה של האנשים שרוצים לצאת לחופשי, זה טבעי. אני חושב שלאט לאט אנשים יסתגלו לחיים לצד קורונה, אבל אני לא חשוב שאנחנו בסוף. עוד לא הגענו ל-10 אחוזים מהאוכלוסייה שפגשו בהוד מעלתו, הקורונה". ד"ר לב הביע את דעתו על פתיחת עונת הרחצה בחופי הים, ואמר: "ככל שאנחנו מצליחים לשמור על ריחוק בין אנשים, אפשר לפתוח את הים, אפשר לפתוח הכל. אם נצליח לייצר סביבה בטוחה, אנחנו צריכים לפתוח כמה שיותר".

 עריכה: ג'וני דוב

11/05/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בדיקות קורונה
בדיקות קורונה  |  צילום: יוסי אלוני/פלאש90
Paris