בן כספית ואריה אלדד

"הרעיון הוא לשים את הטכנולוגיה בנקודות כניסה למתחמים"

פרופ' גבי סרוסי על פיתוח שיזהה את הקורונה: "לווירוס יש חתימה חשמלית והצ'יפ שפיתחנו יודע לגלות אותה, תוך כמה חודשים נעשה שימוש במכשיר"


פרופ' גבי סרוסי, סגן למחקר של ראש בית הספר להנדסת חשמל ומחשבים וחבר סגל ביחידה להנדסת אלקטרואופטיקה באוניברסיטת בן גוריון, פיתח ביחד עם חוקרים באוניברסיטה בדיקת נשיפה לאיתור נשאי נגיף הקורונה. בשיחה עם אריה אלדד ויואב לימור הביא פרטים נוספים על הפיתוח, וסיפר על רמת הדיוק, העבודה המאומצת סביב הפיתוח, והקשיים איתם הם התמודדו בדרך. אז מתי נראה את המנשפים בכניסה לקניונים ושדות תעופה? 

הפיתוח הייחודי של פרופ' סרוסי נקרא 'ינשופון'. ממש כמו בדיקת הינשוף של משטרת ישראל, שמגלה בעזרת הבל הפה שלנו האם שתינו כמות גבוה של אלכהול, כך בדיקה זו מסייעת לגלות האם אנחנו חולים בנגיף קורונה. "בהבל הפה אפשר למצוא הרבה מאוד דברים, וגם וירוסים במידה ומישהו חולה. לאחר שמישהו נושף ב'ינשופון' אנחנו מכניסים את הצ'יפ לתוך מערכת שמודדת אותו, ויכולה לזהות האם יש סיכוי טוב להימצאות קורונה בריאות ובאוויר שיוצא או לא. לווירוס הזה יש חתימה חשמלית מאוד מאוד מיוחדת שהצ'יפ שפיתחנו באוניברסיטה יודע לגלות אותה, ועל זה אנחנו בונים בעצם את כל התהליך". 

לדבריו, כ־120 אנשים התנסו בפיתוח הנ"ל, אבל הדרך עדיין ארוכה ועליהם לענות על כמה שאלות מחקר משמעותיות. "אני מעריך שאם נמשיך בפיתוח נוכל לראות אותה בכניסה למתחמים ולשדות תעופה בעוד כחודשיים. מעבר לזה יש עוד כמה שאלות מחקריות שבימים אלה אנחנו צריכים לתת עליהם מענה. למשל: מה סף הגילוי שאנחנו מסוגלים לתת, וכמה אנחנו מסוגלים להבדיל בין וירוס קורונה כזה לווירוס קורונה אחר?"

13/05/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בדיקות קורונה - הדור הבא
בדיקות קורונה - הדור הבא  |  צילום: וויסאם השלמון/פלאש 90
Paris