ד"ר מאיה רוזמן

בין הסיבים התזונתיים

אלו סיבים תזונתיים הכי מועילים לבריאות? • ד"ר רוזמן סיפרה על ממצאיו של מחקר חדש: "המלצת המחקר היא לשקול שוב את חשיבותן של הפחמימות"


כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: אילו סיבים תזונתיים מועילים לבריאות ומסייעים למניעת מחלות?

"צריכת סיבים תזונתיים חשובה למניעת מחלות לב, סוכרת, הפחתת סיכון לסרטן המעיים, וגם חשובה לדיאטה - כי הסיבים משביעים לזמן ארוך ותורמים להפחתה בצריכת הקלוריות.

במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו איזה סיבים תזונתיים יותר חשובים - מפירות, ירקות וקטניות, או סיבים מדגנים ודגני בוקר. במחקר עקבו אחר 93,000 אנשים בגיל 45-75, במשך כמעט 17 שנים, במהלכן נפטרו כ-19,000 אנשים מתוכם.

על פי התוצאות צריכת קטניות, ירקות ופירות תרמו להפחתה של 23% בסיכון לתמותה מכל המחלות, אבל צריכת דגנים ודגני בוקר מלאים לא השפיעו באותה צורה. המלצות המחקר הן לשקול שוב את חשיבות הפחמימות בעבור בני האדם, כולל פחמימות מלאות".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/05/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris