כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: אילו סיבים תזונתיים מועילים לבריאות ומסייעים למניעת מחלות?
"צריכת סיבים תזונתיים חשובה למניעת מחלות לב, סוכרת, הפחתת סיכון לסרטן המעיים, וגם חשובה לדיאטה - כי הסיבים משביעים לזמן ארוך ותורמים להפחתה בצריכת הקלוריות.
במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו איזה סיבים תזונתיים יותר חשובים - מפירות, ירקות וקטניות, או סיבים מדגנים ודגני בוקר. במחקר עקבו אחר 93,000 אנשים בגיל 45-75, במשך כמעט 17 שנים, במהלכן נפטרו כ-19,000 אנשים מתוכם.
על פי התוצאות צריכת קטניות, ירקות ופירות תרמו להפחתה של 23% בסיכון לתמותה מכל המחלות, אבל צריכת דגנים ודגני בוקר מלאים לא השפיעו באותה צורה. המלצות המחקר הן לשקול שוב את חשיבות הפחמימות בעבור בני האדם, כולל פחמימות מלאות".