כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם כדאי להפריד בין בשר וחלב לא רק מטעמים של כשרות, אלא גם מסיבות בריאותיות?
"הסיבה הדתית היא הגורם העיקרי לכך שרובנו לא אוכלים בשר ומוצרי חלב יחד, אך מסתבר שיש לכך גם סיבה בריאותית.
הסידן והברזל נספגים באותו מקום במעיים. מוצרי החלב עשירים בסידן, ואילו מוצרי הבשר והעוף עשירים בברזל. כשאוכלים סידן וברזל יחד, הם מתחרים על אזורי הספיגה והכמות שנספגת מכל אחד מהם - מופחתת. זו הסיבה שבגללה אומרים לא לקחת כדורי ברזל יחד עם ארוחה שמכילה מוצרי חלב".