במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: האם יש הבדל מבחינה תזונתית אם אוכלים ביצה קשה, חביתה או מאכלים אחרים מביצה?
"ביצה מכילה את החלבונים הכי איכותיים מכל המזונות, שהכי חשובים לבניית שרירי הגוף והשיער", הסבירה ד"ר מאיה רוזמן על היתרונות הבריאותיים של הביצה. "בחלמון הצהוב יש הרבה ויטמין B12 שחשוב לתפקוד המוח ולמניעת אנמיה, וגם הרבה ברזל ואבץ שדרושים למערכת החיסון. בחלבון הלבן של הביצה אין הרבה ויטמינים, אבל גם אין בו כולסטרול ואין הרבה קלוריות, ואפשר לאכול ממנו חופשי".
"מבחינה תזונתית, זה לא ממש משנה אם אוכלים ביצה קשה, חביתה או מאכלים אחרים מביצה", הדגישה ד"ר רוזמן. "הגוף מקבל פחות או יותר את אותה כמות של ויטמינים ומינרלים, אבל יש הבדל משמעותי מבחינת הקלוריות. בביצה קשה יש רק 80 קלוריות, בחביתה מטוגנת או בשקשוקה ביתית יש כבר יותר מ-150 קלוריות, אומלט מ-2 ביצים (כפי שמוגש בבתי קפה) יכול להגיע ל-400 קלוריות (לא כולל תוספות), ובמנה של שקשוקה בבתי הקפה כולל השמן, רסק העגבניות והירקות, יש 700-800 קלוריות (לא כולל עוד 200 קלוריות של הלחם בצד). מנה כזו מגיעה ל-1000 קלוריות, הרבה יותר ממנה אחת של פלאפל".
בהמשך, הבהירה ד"ר מאיה רוזמן מדוע הצורה הכי פחות טובה לאכול ביצה היא דווקא כאשר היא טרייה: "בביצה יש ויטמין שנקרא ביוטין, שחשוב לחילוף החומרים ולצמיחת שיער בריא. בביצה יש גם חומר שנקרא אבידין, שנקשר חזק לביוטין והופך אותו ללא זמין לגוף. בזמן הבישול מתפרק הקשר והביוטין יכול להיספג".