כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם יש קשר בין שומן בטני לבין צריכת מוצרי חלב?
"השמנה בטנית גורמת לעליה ברמות שומני הדם לאחר הארוחה, ולכן גם לעלייה בסיכון להתקפי לב.
במחקר שפורסם בירחון אמריקאי לתזונה קלינית בדקו האם תוספת של חלבון מי גבינה משפיעה על עליית שומני הדם לאחר הארוחה. במחקר השתתפו 63 אנשים שהיו צריכים לשתות חלב, או משקה חלבון מי גבינה, לאחר ארוחה שומנית - כל יום במשך 12 שבועות.
על-פי התוצאות, חלבון מי הגבינה הפחית את רמות שומני הדם בהשוואה לחלב, ולכן גם הפחית את הסיכון למחלות לב.
חלבון מי הגבינה הוא החלבון האיכותי ביותר לבניית השרירים, יחד עם ביצים".