103FM
103FM
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
ד"ר מאיה רוזמן

יש לי גלידה הכי טובה

האם יש יתרון תזונתי לגלידה עם 0 אחוז שומן? • ד"ר מאיה רוזמן ניפצה עוד מיתוס - וסיפרה איך בכל זאת אפשר לאכול גלידה טובה ומשובחה


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם לגלידה עם 0 אחוז שומן יש יתרון בריאותי ותזונתי?

"אמנם על אריזת הגלידה יכול להיות כתוב בגדול 0% שומן, אבל לא יהיה כתוב עליה בגדול שהסורבה מכיל כמות עצומה של סוכר, יותר סוכר מפרי אפילו - ולא מעט קלוריות.

חיסרון נוסף של הסורבה הוא שאין בו חלבונים וסידן. בגלל שהחלבונים בגלידה מעכבים את ספיגת הסוכר אל הדם ותורמים בכך לתחושת שובע ארוכה יותר, הסורבה גם משביע לפחות זמן מכל גלידה.

גלידות היוגורט הן הגלידות עם הערך הבריאותי הגבוה ביותר. הן מכילות את יתרונות היוגורט שמשפר את תפקוד המערכת החיסונית, יש בגלידות האלו רק 2% שומן (גם באריזות המשפחתיות שקונים בסופר וגם בגלידריות), וכיום יש גם גלידות יוגורט ללא סוכר.

רק צריך להיזהר בגלידריות עם כל הרטבים והתוספות - אם מוסיפים רק פירות מתקבלת מנת בריאות שמכילה 150 קלוריות. אבל אם מוסיפים חלבה, מקופלת, שוקולדים, וסירופים אפשר להגיע גם למנה שמכילה 800 קלוריות - כמעט כמו יום דיאטה שלם".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
22/05/2020
הישארו מעודכנים

פינת המיתוסים
פינת המיתוסים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images