איפה הכסף
עם ענת דוידוב

הגן הזה נותר נעול

לא כל ילדי החינוך המיוחד חזרו לשגרה • מיכל גרסטנר, אמא לילד שעדיין לא חזר לשגרה מלאה: "אני כועסת על העירייה"


בעוד רוב ילדי ישראל חזרו לשגרה, צהרונים רבים שמיועדים לילדי החינוך המיוחד נותרים סגורים בשל הנחיות משרד הבריאות. מיכל גרסטנר, אמא לילד במסגרת החינוך המיוחד, מתחה ביקורת על המאמצים של עיריית תל-אביב על מנת לפתוח את אותם צהרונים והסבירה על הקושי: "ילדי החינוך המיוחד הם אלה שהכי צריכים את השגרה הזאת".

"הילד שלי נמצא בגן רגשי בתל אביב. בשעות הצהריים הוא עובר לצהרון שמפעילה העירייה ומאחד בתוכו ילדים מכל החינוך המיוחד בעיר. בצהרון יש 12 ילדים מ-4 גנים - בגלל שההנחיה של משרד הבריאות מאפשרת לאחד רק 3 גנים בצהרון, נתקענו. העירייה לא מסכימה להפעיל את הצהרון בטענה שהם פועלים לפי הנחיות ברורות של משרד הבריאות. 9 צהרונים, רק בתל אביב, לא עובדים בכלל, בגלל הדבר הזה", טענה האם, והוסיפה על המשמעות הקשה הזאת מבחינת המשפחה. "בעלי ואני, ששנינו עובדים במשרה מלאה, כל יום יוצאים בשעה 14:00 בתורות לאסוף אותו. גם לא מדובר בילד בחינוך הרגיל. זאת אומרת, אני לא יכולה לבקש משכנה או בייביסיטר שהוא לא מכיר, להיות איתו. הוא ילד רגיש, יש לו צרכים משל עצמו. אנחנו לא חזרנו לשגרה", סיפרה. 

דוברות עיריית תל אביב הגיבה לטענות האם ומסרה: 'העירייה רואה חשיבות רבה וקריטית בפתיחת הצהרונים של כיתות החינוך המיוחד. מדובר בהחלטה של משרד הבריאות המשפיעה ברמה הארצית, ולא על תל אביב-יפו בלבד. לצערנו, בקשתנו למשרד הבריאות לא אושרה בטענה שמדובר על ילדים שמגיעים מ-8-7 כיתות שונות. העירייה תומכת בבקשת הורי החינוך המיוחד, ואפילו פנינו גם אנו בבקשה לאפשר פתיחה מיידית של הצהרונים הללו. הם ערוכים עם הצוותים, המבנים וההסעות - אבל אין להם אישור'.

מיכל גרסטנר לא קיבלה את תגובת העירייה, וטענה: "אני קצת כועסת על העירייה. אני חושבת שזה לא התפקיד שלי כאימא לשבור פה את הראש, זה התפקיד שלה, היא צריכה לספק לי את השירות הזה. מבחינתי שתעביר את הילד שלי לצהרון שיש בו 3 גנים ביחד".

ולא משנה לך איפה?
"זה כן משנה לי, אבל הם כן צריכים קצת לחשוב מחוץ לקופסה. הכי נוח להגיד 'הנחיות של משרד הבריאות', זה נוח. זה כאב ראש להפעיל את הצהרונים האלה, זה אומר מבחינתם הסעות לכל הילדים מהגנים שלהם, זה צהרון שהוא גם ככה קטן ולא כלכלי. אני לא בטוחה כמה ההשתדלות שלהם היא אמיתית".

יש נזק נפשי ויש גם נזק כלכלי של הדבר הזה.
"בוודאי, ואני יכולה להגיד על זה כל ילדי החינוך המיוחד - הם הכי צריכים את השגרה הזאת. הבן שלי בתקופה הזאת של הקורונה כשהיינו בבית - פשוט השתגע. הוא מחפש את השגרה ואת החיזוקים האלה ואת הצורך הזה בטיפולים וביחס, ואין לו את זה. הוא שואל אותי, מתי הוא ילך לצהרון, ואחותו הולכת לצהרון והוא לא".

ואין לך תשובה?
"אין לי תשובה וזה מאוד מאוד מבאס. אני בקשר עם עיריית תל אביב כל הזמן, אבל מרגישה שזה לא באמת מגיע לגורמים הנכונים".

עריכה: אמיתי דואק

25/05/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"הבן שלי שואל אותי, מתי הוא ילך לצהרון?"
"הבן שלי שואל אותי, מתי הוא ילך לצהרון?"  |  צילום: פלאש90
Paris