סיון כהן

הרי את מקודשת לי כדת משטרת ישראל?

חתונתה של כלה חרדית נקטעה באיבה רגע לפני החופה, בעקבות שוטרת שביקשה לקנוס אותה בשל התקהלות • עו"ד רפאל ציק, דורון הרמן וגיל משעלי סיפרו


מקרה שנוי במחלוקת עלה לכותרות: שוטרת בקרבת מקום דרשה לקנוס אישה חרדית ב-5,000 שקלים רגע לפני חופתה, זאת בשל התקהלות אסורה על פי גרסתה. בתגובה, זעמו בני משפחתה של הכלה על המקרה, וציינו כי השוטרת, שהתעקשה לכאורה לאכוף את תקנות הקורונה, נהגה בחוסר רגישות. עו"ד רפאל ציק, גיסה של הכלה, סיפר על האירוע, לשיחה הצטרפו כתב הפלילים ב'חדשות 13' ושדרן 103fm דורון הרמן, וכתב הרכילות והבידור גיל משעלי, המסקר בימים אלה את מסיבות המפורסמים שחלו בימים האחרונים תוך הפרת כללי הקורונה. השניים הגיבו לאירוע המצער.

עו"ד רפאל ציק סיפר כי החתונה שמנתה 20 משתתפים התקיימה בשיא תקופת ההתפרצות של נגיף קורונה ולמעשה הם "ארגנו מהרגע להרגע את החתונה על פי הנחיות של משרד הבריאות שיצאו באותו יום. יום-יומיים לפני זה החלטנו שאנחנו מתחתנים כי מצב ההגבלות של משרד הבריאות על הקורונה רק החמיר והחמיר. מדובר בחצר של בית פרטי של ידיד משפחה, בשטח פתוח, בחצר ענקית בווילה ביישוב חשמונאים ולא במקום סגור, בזמן שמשרד הבריאות לא נתן הנחיה לעטות מסכות". כמו כן, הוא קרא למשטרה לפרסם את התיעוד מהאירוע, אך הוסיף כי "כנראה שזה לא ממש יעזור למשטרה אלא רק יציג אותה באור שלילי".

גיסה של הכלה אמר כי הוא חש "אפליה של משטרת ישראל שרואה חרדים ופשוט סימנה אותם. אבל מה לעשות שאני באותו אירוע הבאתי מסכות למרות שלא היה צריך? הבאתי אלכוג'ל, הקפדתי שהכול יהיה לפי הכללים". השוטרת שצפתה במתרחש התעקשה על מתן דו"ח בסך 5,000 אך ציק סיפר כי הכלה "לא קיבלה בסוף קנס כי הסברתי לשוטרת שלא ניתן לתת 5,000 שקל דו"ח על כזה דבר. הסברתי לה ששמרנו באדיקות על הכללים לפי הנחיות משרד הבריאות, ואמרתי שאני מעוניין לדבר עם היועמ"ש של התחנה ולהסביר לו שהכול במסגרת החוק - אז היא נרגעה".

לדעתו, "זה מה שקורה ששוטרים לא בקיאים בחוק. אין להם הנחיות ברורות, כל יום משרד הבריאות מוציא הנחיות חדשות וכנראה שהעסק לא התעדכן. אני חושב שמפקד כל תחנה אמור לתת הנחיות לשוטר שנמצא תחת פיקודו. כששיקול הדעת הוא לא של מפקד התחנה אלא של השוטר בזירת האירוע ואין הנחיות ברורות - פה מתחילה הבעיה. ושוב – רגישות. המשטרה צריכה לאכוף את החוק, אין חולק על העניין, אוי ואבוי לנו אם המשטרה לא תאכוף את זה. אבל מדובר פה בחופה של כלה, אירוע של פעם בחיים של הזוג הזה, היום הכי חשוב להם בחיים - קצת רגישות".

ערים שונות? אכיפה שונה

בהמשך, דורון הרמן התייחס ל-2 המסיבות ההמוניות שהתקיימו בתל אביב לאחרונה, האחת במגדלי 'דאבליו' והשניה במלון קרלטון תל אביב, והסביר כי "בשני המקרים היו הרבה תלונות של אזרחים למשטרה, בשני המקרים פעלו בצורה יחסית דומה. נכנסו פנימה, חיפשו את בעל השמחה ובמקרה של משפחת טולדנו החליטו, כיוון שמדובר בבר מצווה, לא להפריע בבר מצווה עצמה ורק ביקשו להנמיך את הרעש. יום למחרת, בגלל שהייתה חריגה והפעילו זיקוקים בלי לקבל אישור, נפתחה חקירה פלילית בעניינו, שזה יותר גרוע מקנס".

גיל משעלי שמסקר את תחום התרבות, הודה כי הוא "שמח שהמשטרה נכנסה לתמונה. חבל בעיני, אפרופו מסיבות, שהיא נכנסה שבוע אחרי המסיבה ה-באמת גדולה- של מיכל הקטנה, של משפחת ויצמן שפתחה מלון בתל אביב. שם באמת הייתה צפיפות מטורפת וכולם הגיעו לשם". הוא המשיך ואמר כי "אנחנו נמצאים באירוע שכמוהו לא היה אף פעם ולכן גם שיטות העבודה של המשטרה הן גישות שמגבשים תוך הרבה מאוד שיקול דעת שיש למשטרה. הם יכולים בעיר אחת לפעול בצורה מסוימת ובעיר אחרת לפעול בצורה בדיוק הפוכה".

סיון כהן תהתה האם היחס של השוטרים כלפי הציבור החרדי נובע מהיעדר המשמעת שלהם בתחילת התפרצות המגפה. הרמן ציין כי "מפקד תחנת בני ברק נדבק בקורונה", אך הדגיש כי "החרדים התנהגו הרבה יותר באחריות, ואני אומר את זה באחריות, מאשר הרבה חילונים במקומות אחרים. אני סומך על העין שלי, כי הסתובבתי הרבה בבני ברק ובתל אביב ובאמת הייתה משמעת, ברוב המקומות, גדולה. לפחות בבני ברק שאני ראיתי בעין שלי". עו"ד ציק חיזק את דבריו, "כתושב בני ברק אני יכול לאשר את הדברים. אולי בהתחלה הציבור החרדי לא ידע מה זה בדיוק הקורונה. עכשיו יש משמעת".

 

עריכה: עופרי גליכמן

04/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris