ד"ר מאיה רוזמן

לא על הלחם לבדו

האם לחם כוסמין הוא בהכרח הלחם הכי בריא? • ד"ר מאיה רוזמן ניפצה עוד מיתוס, והסבירה: "לחם בריאות אינו כזה - אם יש בו חומרים משמרים"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם לחם כוסמין הוא הלחם הכי בריא שיש? לא בדיוק.

"חיטת הכוסמין הינה זן עתיק יותר של חיטה, שעברה פחות תהליכי הנדסה גנטית. יש בה גם מעט פחות גלוטן ומעט יותר חלבון. אבל האם כל לחם שמכיל כוסמין הוא אוטומטית יותר בריא? ממש לא!

הלחם הבריא ביותר הוא זה שיכיל דגנים מלאים בלבד. בין אם מדובר בקמח חיטה מלא, קמח שיפון מלא, שיבולת שועל מלאה, וגם אם יש קמח כוסמין - צריך שהוא יהיה קמח כוסמין מלא. אם הלחם מכיל קמח כוסמין לבן, הלחם פחות בריא. ברשימת הרכיבים צריך שיהיה רשום במפורש "קמח כוסמין מלא", ואז ייתכן שיש ללחם הזה עדיפות.

אבל גם זה לא בהכרח. שימו לב לסעיף הבא: לחם בריאות אינו כזה אם יש בו חומרים משמרים. חשוב לקרוא את רשימת הרכיבים ולבדוק האם היא כוללת חומרים משמרים. רשימת הרכיבים היא בסדר הולך ויורד לפי כמות הרכיב. בגלל שאת החומרים המשמרים מוסיפים בכמויות הקטנות ביותר, הם יופיעו בדרך כלל בסוף הרשימה.

גשו לסוף הרשימה - אם מופיעים שם מילים ומספרים שאתם לא מבינים, כולל הגדרות של 'חומרים משמרים', 'מייצבים', 'משפרי אפייה', 'מסמיכים', 'חומרים לטיפול בקמח', ועוד כל מיני חומרים שאף אחד מאיתנו לא חייב לזכור בעל פה מה הם - סביר להניח שחומרים אלו מזיקים ועדיף לבחור לחם אחר שרשימת הרכיבים שלו נקייה מתוספים.

לא חסרים לחמים כאלו! גם של החברות הגדולות בשוק, גם של מאפיות, גם הלחמים האורגניים, ובדרך כלל גם פיתות רגילות או מקמח מלא לא מכילות חומרים משמרים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פינת המיתוסים
פינת המיתוסים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris