במידה ורציתם לדעת, לאחר זמן רב של התלבטויות, מה מבין כל סוגי השמן הוא הבריא ביותר, אתם ודאי לא לבד. כך גם המאזין, שפתח את שיחתו עם ד"ר מאיה רוזמן במחמאות רבות, וסיפר שהוא ואשתו מנסים לשפר את בריאותם באמצעות שיפור התזונה שלהם.
בתגובה לשאלה, הביאה ד"ר רוזמן את המלצותיה באשר לצריכה מבוקרת של שמן, והסבירה: "יש שתי אפשרויות להכנת שמן, בכבישה חמה או קרה. אי אפשר להגיד איזה שמן הכי בריא, זה כמו שתשאל אותי איזה פרי הכי בריא. בכל דבר יש משהו אחר ומילת המפתח היא גיוון. ככל שמגוונים יותר במה שאוכלים, יש יותר סיכוי שהגוף יקבל הרבה דברים טובים שונים והבריאות תשתפר. אז כדאי שיהיו לך כמה סוגי שמן בבית, כל פעם להחליף את הסוגים ולהשתמש לפי הטעם".
האם ישנה העדפה בין סוג השמן למאכל אותו מכינים? ד"ר מאיה רוזמן השיבה: "למשל שמן חמניות בכבישה קרה טוב לסלט ירקות, שמן קוקוס בכבישה קרה נהדר לעוגות ולעוגיות, שמן שומשום מתאים להקפצה של ירקות ולסלט כרוב סגול, ושמן זית בהחלט טעים בחביתות".
לאחר מכן, סיפרה רוזמן למאזין על מחקר שקראה לאחרונה, על פיו שימוש בשמן קנולה מאוד לא מומלץ ואף מסוכן, לדבריה: "עשו מחקר בחולדות בחיות מעבדה שנתנו להן הרבה שמן קנולה, ונהיו להם צברים חלבוניים בתוך המוח שגורמים לאלצהיימר. זה שמן מאוד זול, גם כשמדובר בקנולה בכבישה קרה הוא עדיין הרבה יותר זול מאחרים. דווקא אותו הייתי אומרת להשאיר בצד ומכל השאר לגוון בסוגים".
עריכה: מיכל קדוש