103FM
103FM
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור

השמן הנכון

מהו השמן שהכי מתאים לטיגון? • ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על ממצאיו של מחקר חדש: "שמן תירס ושמן חמניות משחררים יותר חומרים רעילים"


כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: מהו השמן המומלץ לטיגון?

"בזמן טיגון השמן נוצרים בו חומרים מזיקים, אבל זה לא קורה בכל השמנים באותה מידה.

במחקר בו בדקו את הנושא, ביקשו ממתנדבים לטגן (טיגון קצר, לא עמוק) עם שמן תירס, שמן חמניות, שמן זית, שמן חמאה או שמן קוקוס, מדי יום במשך כמה חודשים, ולשלוח את שאריות השמן מן המחבת למעבדה. 

על פי התוצאות המפתיעות, שמן התירס ושמן החמניות שחררו יותר חומרים רעילים, לעומת שמן הזית, שמן חמאה ושמן קוקוס. המסקנה: אין בעיה להכין חביתה או מוקפצים עם שמן זית, וזה אפילו עדיף".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
12/06/2020
הישארו מעודכנים

מהו השמן שהכי מתאים לטיגון?
מהו השמן שהכי מתאים לטיגון?  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images