סיון כהן

ההתמודדות עם נגיף קורונה: "הטיפול שלנו היום הרבה יותר מושכל"

ד"ר יעל חביב (ביה"ח שיבא) הסבירה על התרופה החדשה שעשויה להפחית את השפעת הנגיף: "התרופה הוכחה כמורידת תמותה בקורונה"


הסוף לקורונה? מחקר חדש מצא כי שימוש בתקופת 'דקסמטזון' יעיל כטיפול בחולי קורונה במצב קשה. ד"ר יעל חביב (בית החולים שיבא) שוחחה עם סין כהן ב-103fm על התרופה החדשה. בהמשך, הביעה את דעתה על המדיניות שננקטה במאבק למיגור הנגיף, ואף התייחסה להיערכות מערכת הבריאות לגל שני, במידה ואכן יפרוץ.

ד"ר יעל חביב ציינה כי התרופה בה השתמשו במחקר היא דקסמטזון, וכי "זו ממש תרופה לא חדשה האמת. זה סוג של סטרואיד, תרופה ישנה שאנחנו משתמשים בה כבר הרבה שנים להרבה מאוד אינדיקציות. התרופה הזאת, בעבודה שעכשיו פורסמה פשוט הוכחה כמורידת תמותת בקורונה. אבל זו תרופה שהשתמשנו בה גם קודם" היא הוסיפה ואמרה כי "התרופה הזאת, בכלל סטרואידים, זו תרופה המוכרת בטיפול ב-ARDS שזה בעצם אחד הגורמים לחומרת המחלה בחולים. המחלה היא מחלה ויראלית אבל התופעות של סערת ציטוקינים ובצקת ריאות, זה מה שמאוד חמור במחלה הוויראלית הזאת, וזה מה שהורג את החולים".

שר הכלכלה לשעבר אלי כהן, התראיין בתוכניתה של סיון כהן וטען כי מערכת הבריאות ערוכה לתרחיש של התפרצות מחודשת של נגיף קורונה בישראל, ד"ר חביב התייחסה לדבריו ואמרה: "אנחנו ערוכים והיינו ערוכים גם בגל הראשון". השר כהן אמר שהוא שמח לשמוע את דבריה, טען שהתקציבים הנדרשים יועברו למערכת הבריאות, והדגיש כי ההחלטה לפתיחת המשק הייתה נכונה". בהמשך, ד"ר חביב אמרה: "לצערי, קצת מצננת את ההתלהבות, גם בגל הראשון השתמשנו בסטרואידים. העבודה באמת מאוד מרשימה. אנחנו נמשיך להשתמש, אם זה יעשה מהפכות? אני לא יודעת".

כמו כן, היא הוסיפה ואמרה כי "בשילוב של תרופות אחרות שאנחנו מנסים בווירוס הזה, וגם שאנחנו יותר חכמים, וככל שהזמן עובר אנחנו מכירים יותר את המחלה ויודעים איך לטפל בה – הכול ביחד ישפר את התוצרים שלנו".ד"ר חביב טענה כי "אפשר להפעיל את הכול כרגיל. יש חשיבות למרחק, להיגיינה ולמסכות - צריך לאכוף את הדברים הבסיסיים. אנשים מזלזלים בעניין המסכות, מסכה אפשר לאכוף בקלות. פשוט להיות מודעים שצריך להישמע להנחיות".

היא נזכרה כי בחולי הקורונה הראשונים, "בעצם טיפלנו בהם לפי מה ששמענו מסין ומאיטליה, כל הזמן היינו ניזונים מניסיונם של אחרים. לא תמיד ההתנהגות של החולים שלנו הייתה דומה להתנהגות של החולים במקומות אחרים. היום אנחנו יותר חכמים. גם היו לנו נתונים, לעשות קצת סטטיסטיקה, לראות במה היינו טובים ובמה פחות. הטיפול שלנו היום קצת אחר, הרבה יותר מושכל, ואני בטוחה שיש לנו עוד מה הרבה ללמוד. לא הגענו למנוחה ולנחלה".

בסיום השיחה, הצטרף העיתונאי אטילה שומפלבי ('ynet'), ואמר: "אנחנו צריכים לשאול כל הזמן את הממשלה– על סמך איזה נתונים אתם מקבלים את ההחלטות כי אי אפשר לשגע את הציבור. בסופו של דבר האחריות היא עליהם, לא אחריות של אף אחד אחר. הם צריכים לשאול את השאלות, לקחת את כל היועצים, יש פה רופאים ומדענים מדהימים, ולפני שיוצאים לציבור ומשגעים אותו - לתת נתונים מדויקים".

 

עריכה: עופרי גליכמן

18/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"אנחנו ערוכים, והיינו ערוכים גם בגל הראשון"
"אנחנו ערוכים, והיינו ערוכים גם בגל הראשון"  |  צילום: אבשלום שושני/ פלאש90
Paris